Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Σπανακόπιτα με τυρί

  No comments    
categories: 


Αποτέλεσμα εικόνας για Σπανακόπιτα


Η γέμισή της σπανακόπιτας έχει λίγο πράσο για να γλυκάνει το σπανάκι.Αρωματίζεται μόνο με άνηθο και μαύρο πιπέρι. Η γέμιση δένει με το αυγό ενώ η φέτα δίνει ένα ωραίο γευστικό αποτέλεσμα!

Η καλή σπανακόπιτα πρέπει:

να μην είναι πολύ λαδωμένη

να μην πικρίζει
να μην είναι αδιάφορη γευστικά
να μην έχει πολλά υγρά
να έχει καλό φύλλο
να έχει καλή αναλογία φύλλου-γέμισης
να έχει ψηθεί καλά. (tastefull.gr)

Αποτέλεσμα εικόνας για άνηθο
Υλικά 

2 φύλλα σφολιάτας βουτύρου

1 ματσάκι άνηθο
1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο3 πράσα(μέτρια στο μέγεθος) το άσπρο μέρος
200 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη

1 αυγό
αλάτι/ πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβετε σε μικρά κομμάτια το σπανάκι, τον άνηθο τα φρέσκα κρεμμυδάκια,το ξερό κρεμμύδι και το πράσο.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το σπανάκι μαζί με τα κρεμμύδια,το πράσο και στο τέλος ρίχνετε τον άνηθο για 5 λεπτά ίσα ίσα να μαραθεί.
Στη συνέχεια ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας και το μ
εταφέρετε  σε ταψί που πρώτα το έχετε λαδώσει.

Στραγγίζετε από τα υγρά του το σπανάκι με μια τρυπητή κουτάλα και βάζετε το μείγμα σ΄ένα μπολ. Έπειτα ρίχνετε τη μισή ποσότητα της φέτας και το αυγό,ανακατεύετε το μείγμα.

Καλύπτετε τη σφολιάτα με το σπανάκι και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη φέτα,σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Χαράζετε ελαφρά την επιφάνεια οριζόντια και κάθετα,την λαδώνετε με ένα πινέλο,προαιρετικά πασπαλίζετε με σουσάμι.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου