Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο

  No comments    
categories: 

Τo σπαγγέτι είναι είδος λεπτού, χωρίς τρύπα, μακαρονιού το οποίο διεθνώς αναγνωρίζεται ως Ιταλικής προέλευσης.

Η λέξη προέρχεται από τον πληθυντικό της ιταλικής λέξης spaghetto που με τη σειρά του είναι υποκοριστικό της λέξης spago δηλαδή λεπτός σπάγκος

Ως σπαγγέτι προσδιορίζονται ωστόσο και όλα τα μακαρόνια που έχουν μέγεθος τουλάχιστον 7 και συνηθέστερα τα μεγέθη 9 μέχρι 11. 

Τα Ιταλικά ξερά σπαγγέτι φτιάχνονται από σιμιγδάλι σκληρού σίτου, αλλά εκτός της Ιταλίας, μπορεί να γίνει με άλλα είδη του αλευριού. Παραδοσιακά, τα περισσότερα σπαγγέτι ήταν 50cm μακριά, αλλά μικρότερη μήκη έγιναν δημοφιλή κατά τη διάρκεια του τελευταίου μισού του 20ου αιώνα και σήμερα τα σπαγγέτι είναι συνήθως διαθέσιμα σε μήκη 25-30cm.
Πολλές ιταλικού τύπου μακαρονάδες κανονικά φτιάχνονται με "σπαγγέτι" όπως η καρμπονάρα, η μπολονέζ και η ναπολιτάνα. (el.wikipedia.org)


Μια συνταγή που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι σας, εύκολη σαν παιχνίδι.


Υλικά
1/2 πακέτο σπαγγέτι
5 αυγά
½ φλυτζάνι τριμμένα τυριά 
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ντομάτα ψιλοκομμένη


Εκτέλεση


Βράστε τα σπαγγέτι
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά
Προσθέστε τα τυριά, την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
Προσθέστε και τα σπαγγέτι, στραγγισμένα καλά
Βάλτε ένα βαθύ τηγάνι (όχι πολύ φαρδύ) να ζεσταθεί
Ρίξτε μέσα το μείγμα και φτιάξτε καλά τις άκρες και την οροφή του
Αφήστε το σε μέτρια φωτιά να χρυσίσει, για 8 λεπτά περίπου
Βάλτε ένα μεγάλο πιάτο πάνω στο τηγάνι και αναποδογυρίστε την πίτα
Ξαναβάλτε την στο τηγάνι να ψηθεί και από την άλλη πλευρά
Αφήστε να ροδίσει καλά, να χρυσίσει παντού
Ετοιμη η μακαρονόπιτά σας! Σερβίρεται ως κυρίως πιάτο, με μια πλούσια σαλάτα

Μυστικό: Μπορείτε άνετα να χρησιμοποιήσετε τα σπαγγέτι που σας έμειναν από άλλο φαγητό.

πηγη:iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου