Υλικά
(10 Μερίδες)
250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλ. ελαιόλαδο
3/4 ποτηριού (περίπου) χλιαρό νερό
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. τρίμματα μαλακής φέτας
Εκτέλεση
1. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, και λίγο-λίγο προσθέτουμε το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή που δεν θα κολλάει στα χέρια. Το νερό δεν το ρίχνουμε μονομεμιάς, γιατί ίσως δεν το πάρει όλο.
2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια, μεγέθους όσο 1 καρύδι. Τα πλάθουμε στρογγυλά και με το δείκτη κάνουμε μια λακκούβα. Τα γεμίζουμε με λίγα τρίμματα φέτας και κλείνουμε σε μπαλίτσα να καλυφθεί το τυρί. Πατάμε το ζυμάρι με τις παλάμες μας να γίνει πλακέ. (Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τον πλάστη για να τις κάνουμε σαν λεπτό φύλλο).
3. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ψήνουμε την κάθε ζυμαρόπιτα από 3΄-4΄ από κάθε πλευρά. Διατηρούνται ωμές στην κατάψυξη και ψήνουμε κάθε φορά όσες θέλουμε. Επίσης, ψήνονται και στην τοστιέρα.
πηγη:argiro.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου