Tη συνταγή αυτή τη φτιάχνουμε χρόνια στο σπίτι και σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!
Μια πίτα με έτοιμο φύλλο του εμπορίου που μπορείτε να φτιάξετε και με το δικό σας σπιτικό φύλλο, αν το θελήσετε. Έχει υπέροχα ισορροπημένη γεύση.
Μια πίτα με έτοιμο φύλλο του εμπορίου που μπορείτε να φτιάξετε και με το δικό σας σπιτικό φύλλο, αν το θελήσετε. Έχει υπέροχα ισορροπημένη γεύση.
Υλικά
1 συσκευασία φύλλο σφολιάτα
1 κιλό πράσα κομμένα σε φέτες μόνο το άσπρο μέρος
1 κούπα γάλα εβαπορέ
1/4 της κούπας μαϊντανό
1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο
1 κούπα τυρί φέτα σε θρυμματισμένη
1 κούπα τυρί ρεγκάτο τριμμένο
1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
αλάτι,πιπέρι
2 αυγά χτυπημένα
1/3 της κούπας βούτυρο
1/3 της κούπας λάδι
σουσάμι προαιρετικά
Εκτέλεση
Ζεματιστε τα κομμάτια των πράσων και στραγγίστε τα. Σε μία κατσαρόλα βάλτε το γάλα και τα ζεματισμένα πράσα και σιγοβράστε τα σκεπασμένα ώσπου να μείνουν με λίγο ζουμί και να λιώσουν.
Κατεβάστε από τη φωτιά αφήστε λίγο να κρυώσουν τα πράσα ρίξτε το μαϊντανό,τα τυριά,τη φρυγανιά,το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπημένα αυγά.
Σ΄ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο για να αλείψετε τα δυο φύλλα σφολιάτας.
Στρώστε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και βουτυρώστε το ελαφρά. Στις δυο κοντές πλευρές βάλτε κατά μήκος μοιράζοντας τη, τη μισή γέμιση.Αρχίστε να διπλώνετε σε ρολό από την κάθε πλευρά μέχρι να συναντηθούν τα δυο ρολά.
Τα ρολά θα συναντηθούν στο κέντρο πιέστε τις άκρες να κλείσουν για να μην βγει η γέμιση.Έτσι έχετε φτιάξει ένα διπλό ρολό. Κάντε το ίδιο και με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Βάλτε τα δυο διπλά ρολά σε ένα ταψί που έχετε βάλει λαδόκολα ή το έχετε βουτυρώσει καλά.
Βουτυρώστε τις επιφάνειες των ρολών ρίξτε το σουσάμι και ψήστε τα αναάλογα με το φούρνο σας μέχρι να ροδίσουν.
πηγη:20 καλύτερες συνταγες για πίτες Βέφα Αλεξιάδου
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου