Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Ρολάκια κανταΐφι με ελληνικά τυριά


Το φύλλο κανταΐφι είναι το βασικό υλικό για ορισμένες από τις πιο απολαυστικές γλυκές ή αλμυρές παρασκευές του κυριακάτικου ή γιορτινού τραπεζιού. Πως προκύπτει όμως το φίνο αυτό και ξεχωριστό φύλλο που είναι ένα από τα παλιότερα είδη φύλλου που γνωρίζουμε;

Πως γίνεται το φύλλο Κανταΐφι παραδοσιακά και πως 
βιομηχανικά
Αλεύρι, νερό και αλάτι μπαίνουν στην τεράστια "βελόνα του πικάπ" και απελευθερώνονται σε λεπτές ροές πάνω στον περιστρεφόμενο δίσκο. Η θερμότητα σχηματίζει άμεσα τις ίνες του κανταϊφιού καθώς το δοχείο με τη ζύμη κινείται από το εσωτερικό προς τα έξω άκρο του δίσκου, διαγράφοντας μια λευκή γραμμή σε όλη την επιφάνεια του δίσκου.



Λίγα δευτερόλεπτα αρκούν και οτε χνίτης τραβά με μια κίνηση το κανταΐφι και το μαζεύει σε ένα δεμάτι. Και η διαδικασία συνεχίζεται.
Φυσικά η τεχνολογία προχωράει και όταν παράγεται ένα προϊόν σε μεγάλη κλίμακα λόγω μεγάλης κατανάλωσης του, δημιουργούνται νέα μηχανήματα. 
Φυσικά ακόμα και τα νέα μηχανήματα στηρίζονται στον τρόπο με τον οποίο δημιουργούσαν το Κανταΐφι παραδοσιακά. Απλά ελαχιστοποιούν τα εργατικά χέρια που απαιτούνται για να παραχθεί το προϊόν.

Φτιάχνουμε αλμυρά κανταϊφάκια με ελληνικά τυριά και ενθουσιάζουμε τους καλεσμένους μας με την παρουσίαση τους στο τραπέζι μας!!!

Ρολάκια με κανταΐφι και κασέρι


Υλικά

1 πακέτο φύλλο κανταΐφι 

500 γρ κασέρι ώριμο
2/3 πακέτου βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση
Αφρατεύουμε το κανταΐφι και παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι στη χούφτα μας. Βάζουμε μέσα ένα μπαστουνάκι κασέρι και τυλίγουμε απαλά.
Αραδιάζουμε τα ρολάκια σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι, το ένα δίπλα στο άλλο. 
Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά.





Ρολάκια με κανταΐφι και φέτα

Υλικά 
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι 

500 γρ φέτα

5 αυγά
2 φλ γάλα

2/3 πακέτου βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη φέτα θρυμματισμένη μαζί με το ένα αυγό, χτυπημένο. Αφρατεύουμε το κανταΐφι και παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι στη χούφτα μας. Βάζουμε μέσα μια κουταλιά του γλυκού και τυλίγουμε απαλά.
Αραδιάζουμε τα ρολάκια σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι, το ένα δίπλα στο άλλο. 
Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάμε τα υπόλοιπα αυγά με το γάλα και λίγο αλάτι.Περιχύνουμε τα κανταϊφάκια με το μείγμα και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μια μεμβράνη να φουσκώσουν. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 40 λεπτά.

πηγη:
news247.gr/sheblogs.eu/faysbook.gr/ Βασίλης Καλλίδης



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου