Αυτή η πασχαλινή ηπειρώτικη πίτα θα είναι µια έκπληξη για τους φίλους σας, καθώς η συνταγή της είναι ιδιαίτερη. Δοκιµάστε τη!!!
Υλικά
Μερίδες 6-8
1 συκωταριά αρνίσια
κοµµένη σε πολύ µικρά κυβάκια
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 µατσάκι άνηθο ψιλοκοµµένο
λίγο φρέσκο δυόσµο ψιλοκοµµένο
1 κρεµµύδι ξερό ψιλοκοµµένο
5 φρέσκα κρεµµυδάκια σε ροδέλες
½ κούπα ρύζι νυχάκι
1 Κούπα κεφαλοτύρι χοντροτριμμένο
1 κ. γ. αλάτι λίγο πιπέρι
1 κουτάκι σόδα αναψυκτικό
Εκτέλεση
Σοτάρουµε τη συκωταριά µε λίγο ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και δυνατή φωτιά. Προσθέτουµε το κρεµµύδι, τα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα και το ρύζι.
Σοτάρουµε τη συκωταριά µε λίγο ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και δυνατή φωτιά. Προσθέτουµε το κρεµµύδι, τα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα και το ρύζι.
Σοτάρουµε για 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουµε 1 ποτήρι νερό, τον άνηθο, το δυόσµο, το πιπέρι και το αλάτι.
Προσθέτουµε 1 ποτήρι νερό, τον άνηθο, το δυόσµο, το πιπέρι και το αλάτι.
Δίνουµε µια βράση και σβήνουµε τη φωτιά.
Αφήνουµε το ρύζι σκεπασµένο να τραβήξει τα υγρά του και να φουσκώσει.
Όταν το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι.
Καλύπτουµε ένα ταψάκι µε τα µισά φύλλα κρούστας, καλά λαδωµένα µε το ελαιόλαδο.
Όταν το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι.
Καλύπτουµε ένα ταψάκι µε τα µισά φύλλα κρούστας, καλά λαδωµένα µε το ελαιόλαδο.
Βάζουµε τη γέµιση στο ταψί και καλύπτουµε µε τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωµένα κι αυτά.
Χαράζουµε την επιφάνεια της πίτας, ρίχνουµε πάνω από τα φύλλα τη σόδα και την ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180 βαθµούς για 1 ώρα.
πηγη:nostimikouzina.blogspot.com/captainspices.gr/Bασίλης Καλλίδης
πηγη:nostimikouzina.blogspot.com/captainspices.gr/Bασίλης Καλλίδης
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου