Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Μηλόπιτα με κρέμα



Η πατρίδα της μηλόπιτας είναι η Αμερική όπου και αποτελεί το σύμβολο της οικογενειακής θαλπωρής.Με την έκφραση “like apple pie” ταυτίζεται
με την πατρίδα, το σπίτι, την οικειότητα.
Η μηλόπιτα εκπροσωπεί το απόλυτο comfort food στα επιδόρπια.

Υλικά 

Για τη ζύμη
200γρ. αλεύρι
120γρ. ζάχαρη
2 αυγά 
1κ.γ. μπέκιν
100ml γάλα
2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
1κ.γ. κανέλα

Για την κρέμα
100γρ.ζάχαρη
30γρ.κορν φλάουρ
1 βανίλια
1 αυγό
250ml γάλα



Εκτέλεση 

Χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά πάρα πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν.Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια μαριζ. Ρίχνουμε τα μήλα με την κανέλα και τα προσθέτουμε και αυτά ανακατεύοντας απαλά με μια μαριζ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το αυγό με την ζάχαρη, την βανίλια, το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα (εκτός φωτιάς). Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.

Σε τσέρκι 22 εκ με λαδόκολλα τοποθετούμε το μείγμα.Αφού η κρέμα έχει κρυώσει την βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής .Στρώνουμε την ζύμη μέσα στο τσέρκι και με το κορνέ σχηματίζουμε λωρίδες (σαν πάστα φλώρα) μέχρι να τελιώσει η κρέμα. Ψήνουμε για 30' λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη !



πηγη:petrosmaounatzis.com



 


Related Posts:

  • Κουλούράκια με βούτυρο Κερκύρας Το βούτυρο Κερκύρας παράγεται από φρέσκια παστεριωμένη κρέμα αγελαδινού γάλακτος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην μαγειρική, ζαχαροπλαστική, δίνο… Read More
  • Γιαννιώτικα πασχαλινά κουλούρια Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της ορθοδοξίας, κατά την οποία γιορτάζεται η Ανάσταση του Ιησού Χριστού, μετά από την Μεγάλη Εβδομάδα των Π… Read More
  • Παστέλι αμυγδάλου Τα καραμελωμένα αμύγδαλα ή αλλιώς παστέλι αμυγδάλου είναι το καλύτερο σνακ για όλες τις ώρες. Είναι ελάχιστα γλυκό, θεσπέσια νόστιμο και σίγουρα πο… Read More
  • Τραγανά πασχαλινά κουλουράκια Ηπείρου Οι προετοιμασίες για τον εορτασμό του Πάσχα ξεκινούσαν πριν την Μ. Εβδομάδα με τον καθαρισμό του σπιτιού και το ασβέστωμα της αυλής .Το Σάββατο … Read More
  • Το τσουρέκι και οι συνταγές του Τσουρέκια αφράτα, ευωδιαστά, καλοψημένα, με λαχταριστή εμφάνιση που κερδίζουν τις εντυπώσεις!Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα αφράτο, λαχταριστό … Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου