Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Κριθαράκι με ταχίνι



Μπορεί να μην περιέχει λάδι αλλά η νοστιμιά του είναι ισάξια. Επιπλέον, το ταχίνι είναι έχει πολλά οφέλη στον οργανισμό μας.


ΥΛΙΚΑ 

500γρ. κριθαράκι 

1/2 φλιτζάνι ταχίνι 
1 κρεμμύδι μέτριου μεγέθους 
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 
1 κύβο λαχανικών 
1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη 
και νεράκι όσο χρειαστεί για να μείνει μελάτο το φαγητό 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ταχίνι το ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πάρει μια πιο υγρή μορφή.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε λίγο. Ρίχνουμε το κριθαράκι,την ντομάτα, τον κύβο λαχανικών, αλάτι ,πιπέρι, πάπρικα και όσο νερό χρειαστεί. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.
Προσέχουμε να μην κολλήσει το κριθαράκι και ρίχνουμε όποτε χρειαστεί νερό μέχρι να γίνει το φαγητό και να έχει μια μελάτη όψη.Σερβίρουμε όταν είναι ακόμη ζεστό και το συνοδεύουμε  με μια ωραία ντοματοσαλάτα. 
   



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου