Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ντοματόπιτα

  No comments    
categories: 



Η ντομάτα είναι αγαπημένο λαχανικό του καλοκαιριού αλλά και όλου του χρόνου πια. Το έντονο κόκκινο χρώμα της λόγω του λυκοπένιου τραβάει πάντα το βλέμμα στον πάγκο του μανάβη.Η διατροφική της αξία είναι μεγάλη για το λόγω αυτό σας δίνουμε μια συνταγή ντοματόπιτας που σίγουρα θα την αγαπήσετε.



 Υλικά

Τα υλικά είναι για ένα πυρέξ

2 φύλλα σφολιάτας
4 ντομάτες μέτριες σε μέγεθος
300 γραμμάρια τυρί φέτα
1 πιπεριά φλωρίνης
1 πιπεριά πράσινη (κέρατο)
ρίγανη
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Ξεσποριάζουμε τις ντομάτες. Πρέπει να μείνει μόνο η σάρκα και την κόβουμε σε καρέ. Επίσης κόβουμε σε καρέ και τις πιπεριές.
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα τα καρέ της ντομάτας, τα καρέ της πιπεριάς την φέτα θρυμματισμένη. Ρίχνω πιπέρι,ρίγανη και πάπρικα κατά προτίμηση, αν και ένα μέρος της νοστιμιάς είναι και τα μπαχαρικά, γι΄αυτό μην τα τσιγκουνευτήτε.

Αλείφω με ελαιόλαδο το πυρέξ, στρώνω το κάτω φύλλο,ρίχνω τη γέμιση και σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο. Χαράζω την πίτα, όχι μέχρι κάτω, την αλείφω ελαιόλαδο και ρίχνω λίγο σουσάμι,εάν θέλω.
Ψήνω μέχρι να ροδίσει το φύλλο μου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου