
Σας προτείνουμε γευστικά μπισκοτάκια για τον πρωινό ή τον απογευματινό καφέ σας.

Υλικά
3 φλιτζάνια κοφτά αλεύρι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
6 κουταλάκια βούτυρο( μαργαρίνη)
1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος(ανθόγαλα)
1 βανίλια

Πρώτα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέκιν και τη σόδα αν θέλουμε κοσκινίζουμε λίγο αυτό το μείγμα για να γίνει πιο αφράτη η ζύμη αν όχι τα ανακατεύουμε καλά μ΄ένα πιρούνι.
Χτυπάμε το βούτυρο προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος καθώς χτυπάμε ενώ συνεχίζουμε να ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού.
Φτιάχνουμε μια ζύμη, την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών και με τα κουπ πατ κόβουμε μπισκότα.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί που θα ψήσουμε τα μπισκότα, όταν τα βάλουμε στο ταψί τα αφήνουμε για 15 λεπτά και τα φουρνίζουμε μετά.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 12-15 λεπτά, όμως ας κανονίσει η κάθε μια από εσάς βάση με το φούρνο που έχει.
Πηγή:Τσελεμεντές Ν.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου