Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Κέικ με αμύγδαλα και σοκολάτα


Ένα γευστικό κέικ με αμύγδαλα και σοκολάτα που γίνεται ένα γευστικό κολατσιό για τα παιδιά και όχι μόνο αφού μπορούμε να το σερβίρουμε στον απογευματινό καφέ που θα προσφέρουμε στους φίλους μας.

Υλικά

1 φλιτζάνι βούτυρο(μαργαρίνη)
1 φλιτζάνι ζάχαρη 
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι

3 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν
1 σοκολάτα γάλακτος (200 γρ.) κομμένη σε κομματάκια
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα
ξύσμα από λεμόνι
Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά ακόμη.Ρίχνουμε το ξύσμα και το αλεύρι που μέσα έχουμε ρίξει το μπέκιν.   

Ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλή  φόρμα,ταψάκι ή μακρόστενη φόρμα αφού πρώτα το βουτυρώσουμε και το αλευρώσουμε για να μην κολλήσει το κέικ. Στην επιφάνεια του μπήγουμε τα κομματάκια της σοκολάτας και ρίχνουμε και τα χοντροκομμένα αμύγδαλα.

Ψήνουμε για 40 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο που έχουμε ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία.
Για να δούμε αν ψήθηκε το κέικ μπήγουμε ένα μυτερό μαχαίρι αν βγει καθαρό  το κέικ είναι έτοιμο.

Από την φόρμα το βγάζουμε όταν σχεδόν κρυώσει με προσοχή και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.Αν το ψήσουμε σε ταψάκι το κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη


Πηγή:Τσελεμεντές Ν.

Related Posts:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου