Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Πρωινό: Υγιεινά πρωινά για να κρατάτε τη γραμμή σας

  No comments    
categories: 

Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί και για αυτό πρέπει να κάνουμε διατροφικά το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα. Τα οφέλη από την κατανάλωση ενός υγιεινού πρωινού είναι πολυάριθμα. Καταναλώνετε περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα σε αντίθεση με λίπη και χοληστερόλη. 
Επίσης βελτιώνετε τη δυνατότητα συγκέντρωσής και παραγωγικότητάς σας τις δύσκολες πρωινές ώρες. Θετικό είναι πως ευνοεί τον έλεγχο του βάρους μας αλλά τη μείωση πιθανοτήτων καρδιακών επεισοδίων. Ας δούμε πέντε ιδέες για υγιεινό πρωινό.

Φρούτα και τυρί
Ένα ισορροπημένο πρωινό γεύμα. Μπορείτε να πάρετε ένα μήλο λίγες φέτες τσένταρ και πλούσια σε πρωτεϊνες και φυτικές ίνες καρύδια για να ξεκινήσει η μέρα σας.
Μιλκ σέικ φράουλας
Μπορείτε να λιώσετε σε ένα μίξερ φρέσκιες φράουλες ή μπανάνα και να το χτυπήσετε με γάλα και λίγο πάγο (αν το θέλετε κρύο). Για λιγότερες θερμίδες προτιμήστε το γάλα να έχει λίγα λιπαρά.

Πρωινές μπρουσκέτες
Πάρτε δύο φέτες φρυγανισμένο ή απλά τραγανό ψωμί και απλώστε πάνω τους τυρί κρέμα ή ρικότα και ντομάτες . Προσθέστε αλατοπίπερο, ρίγανη και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Μπάρες δημητριακών
Αντικαταστήστε ένα μικρό γεύμα με δύο ενεργειακές μπάρες. Περιέχουν τουλάχιστον 3-5 γραμμάρια φυτικών ινών και 10 γραμμάρια πρωτεΐνης. Θα τις βρείτε σε ράφια σουπερ μάρκετ και είναι διατροφικά ανώτερες σε σύγκριση με τις μπάρες δημητριακών, που περιέχουν μετά βίας 2 γραμμάρια πρωτεϊνών.

Φρούτα με γιαούρτι
Ο συνδυασμός γαλακτοκομικών με βιταμίνες φαντάζει ιδανικός, όπως ήδη αναφέραμε στην πρώτη περίπτωση. Προτιμήστε αντί για τα έτοιμα του εμπορίου, να κόψετε οι ίδιοι φρέσκα φρούτα στο γιαούρτι σας.
Πηγή:flowmagazine.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου