Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Λάθη που κάνουν οι άντρες στο ντύσιμό τους


Οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά στο στιλάτο ανδρικό ντύσιμο. Και μαντέψτε: Οι περισσότεροι άντρες προσπερνούν τις μικρές λεπτομέρειες, θεωρώντας ότι έχουν λίγη σημασία και ότι ντύνονται σωστά, ενώ στην ουσία διαπράττουν στιλιστικά παραπτώματα. 

Παρακάτω, σας απαριθμούμε δέκα λάθη στο καθημερινό ανδρικό ντύσιμο, και αντίστοιχα τους σωστούς τρόπους να διαμορφώσετε το look σας με κάθε ρούχο και τους σωστούς συνδυασμούς. Κι αν θέλετε και οπτικοποιημένες συμβουλές, πατήστε Play στο video, στο τέλος του δημοσιεύματος. 


Λάθος 1: Δεν μαζεύετε σωστά τα μανίκια του πουκαμίσου σας 
Όταν θέλετε να σηκώσετε τα μανίκια σας στο ύψος του αγκώνα, μην το κάνετε δημιουργώντας πολλά συνεχόμενα ρεβέρ, το ένα πάνω από το άλλο, αλλά μόνο δύο. Γυρίστε το μανίκι μία φορά μέχρι το σημείο που θέλετε, και στη συνέχεια κάντε άλλο ένα δίπλωμα. 





Λάθος 2: Αγοράζετε τζιν σε λάθος μέγεθος 
Όταν ένα παντελόνι είναι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό για εσάς, δεν αναδεικνύονται όπως πρέπει τα… πίσω κάλλη σας. Για να βρείτε το σωστό μέγεθος, υπάρχει ένας απλός κανόνας: Θα πρέπει αφού κουμπώσετε το παντελόνι, να χωρούν να μπουν δύο δάχτυλα από το «ζωνάρι» του παντελονιού, στο ύψος της τσέπης. 


Λάθος 3: Φοράτε βερμούδες σε λάθος μήκος
Οι βερμούδες που φτάνουν κάτω από το γόνατο ταιριάζουν μόνο σε surfers και εφήβους των ‘00s, ενώ τα σορτς που είναι πολύ κοντά δείχνουν άσχημα. Φορέστε βερμούδες και σορτς που καταλήγουν ακριβώς στο γόνατο ή το πολύ 5-8 εκατοστά πάνω από αυτό.
Λάθος 4: Οι λευκές κάλτσες Είναι μια χαρά για τις αθλητικές σας δραστηριότητες, αλλά μην τις φοράτε σε κάθε άλλη περίσταση. Επενδύστε σε στιλάτες κάλτσες σε άλλα χρώματα, που μπορούν να αναδείξουν καλύτερα και κομψότερα τα casual ή πιο καλά ρούχα σας. 
Λάθος 5: Φοράτε τα ίδια παπούτσια συνέχεια 
Το ξέρουμε, τα σταράκια πάνε με όλα, γι’ αυτό και τα φοράτε στη δουλειά, στο ποτό, στους γάμους, παντού. Ωστόσο, αξίζει να δώσετε στην γκαρνταρόμπα σας μια καλύτερη ποικιλία, και να έχετε, αν είναι δυνατόν, τουλάχιστον ένα ζευγάρι για καθεμία από τις παρακάτω κατηγορίες: Αθλητικά, καθημερινά, μαύρα και καφέ δερμάτινα χαμηλά παπούτσια και μποτάκια. 

Λάθος 6: Φοράτε ζώνη λάθος χρώματος 
Ένας κλασικός κανόνες στιλ απαιτεί να φοράμε ζώνη παρόμοιας (όχι απαραίτητα ολόιδιας, αλλά στην ίδια οικογένεια) απόχρωσης με τα παπούτσια μας. Με καφέ μποτάκια για παράδειγμα, προτιμήστε καφέ και όχι μαύρη ζώνη. 

Λάθος 7: Δεν ξέρετε πότε να βάλετε ένα πουκάμισο μέσα από το παντελόνι Ο κανόνας είναι απλός: Δεν «σφηνώνουμε» στο παντελόνι μας τα πόλο μπλουζάκια και τα casual πουκάμισά μας (όπως για παράδειγμα τα καρό πουκαμισάκια που είναι στη μόδα, και ούτως ή άλλως σας κατευθύνουν μόνα τους, αφού είναι σχετικά κοντά για να χωρέσουν μέσα στο παντελόνι και έχουν από σχεδίου τους μια κούρμπα προς τα πάνω στο πλάι τους). Αντίθετα, βάζουμε επιμελώς μέσα στο παντελόνι τα καλά πουκάμισα, διότι διαφορετικά θα μοιάζουμε σαν να φοράμε… φουστάνι. 


Λάθος 8: Φοράτε σακάκι λάθος μεγέθους 
Αν, φορώντας το σακάκι σας και ανοίγοντας τα χέρια σας, οι κορυφές στις «βάτες» σχηματίζουν εξογκωμένη κορυφή, το σακάκι είναι πολύ μεγάλο. Αν, από την άλλη, δυσκολεύεστε να ανοίξετε τα χέρια σας και η ραφή στο πάνω μέρος βρίσκεται πάνω από τους ώμους, το σακάκι είναι πολύ μικρό. Η ενδιάμεση επιλογή είναι το νούμερο σας. Θυμηθείτε επίσης να μην κουμπώνετε ποτέ το χαμηλότερο κουμπί του σακακιού. 

Λάθος 9: Το βαθύ V Τα μπλουζάκια με λαιμόκοψη «V» μπορούν να γίνουν αντιαισθητικά, αν το «V» είναι πολύ βαθύ. Ένας απλός κανόνας λέει πως το «V» πρέπει να τελειώνει το πολύ 5-7 εκατοστά κάτω από το οστό μεταξύ λαιμού και στέρνου. 

Λάθος 10: Φοβάστε να πειραματιστείτε Μην φοβάστε τα διαφορετικά χρώματα, τα διαφορετικά υφάσματα, τις διαφορετικές μόδες. Αν δεν τα δοκιμάσετε, δεν θα μάθετε ποτέ τι σας ταιριάζει καλύτερα. Μην επιμένετε αποκλειστικά στα ρούχα που συνηθίσατε να φοράτε ως τώρα και βρείτε το στιλ που αναδεικνύει το σώμα και την προσωπικότητά σας.


Πηγή:in2life.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου