Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Λουκάνικα: Πώς να φτιάξετε μόνοι σας λουκάνικα

  No comments    
categories: 

Τα λουκάνικα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα μαγειρέψετε. Έχετε όμως σκεφτεί και να τα φτιάξετε μόνοι σας; Το τελικό αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει. Σας παρουσιάζουμε τρεις συνταγές για να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα τα δικά σας λουκάνικα.


Λουκάνικο Χωριάτικο
Υλικα 

1κ κιμά μοσχαρίσιο 
1κ κιμά χοιρινό 
λιγότερο από 1/2 κ έντερο χοιρινό 
2 ξερά κρεμμύδια 
1,5 πράσο 
1 πράσινη πιπεριά 
1-2 πιπεριές Φλωρίνης 
λίγο λάδι αν ο κιμάς δεν έχει λίπος 
μπαχάρι 
μοσχοκάρυδο 
κύμινο 
ρίγανη 
πάπρικα γλυκιά 
μπουκοβο 
αλάτι - πιπέρι 



Εκτέλεση
Πλύντε πολύ καλά τα έντερα και στη συνέχεια τα αφήνετε και στη συνέχεια τα αφήνετε σε μια λεκάνη με νερό για να στεγνώσουν.
Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια το πράσο και τις πιπεριές.
Ρίξτε τα ψιλοκομμένα υλικά μαζί με τους κιμάδες σε μια λεκάνη.
Ζυμώστε τα όλα μαζί καλά και στη συνέχεια γεμίστε τα έντερα με το μείγμα.
Δέστε τη μία άκρη και γεμίστε καλά για να μην έχει αέρα μέσα το έντερο.
Αφού τελειώσετε κόψετε τα λουκάνικα στο μέγεθος που θέλετε, κρεμάστε τα στον αέρα σε ένα σκοινί για 1-2 μέρες να στεγνώσουν

Λουκάνικο με πορτοκάλι

Υλικά

3-4 μέτρα κατσικίσιο ή αρνίσιο έντερο. 
2 ½ κιλά κιμά κομμένο λίγο χοντρό 
 μισό χοιρινό και μισό μοσχαρίσιο. 
Αλάτι 
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού 
Λίγο σκόρδο. 
Πιπέρι μαύρο 
Μπαχάρι κοπανισμένο 
Κύμινο, 
Κόλιανδρο κοπανισμένο 


Εκτέλεση
Πλύντε καλά τα έντερα αλλά μην τα αφήσετε να στεγνώσουν
Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί και γεμίστε τα έντερα
Κρεμάστε τα λουκάνικα που θα έχετε φτιάξει σε θηλιές στον αέρα για 3 έως 5 μέρες

Λουκάνικο με φασκόμηλο

Υλικά
Μισό κιλό έντερο 
1.5 κιλό χοιρινός κιμάς 
Τριμμένη φρυγανιά 
Νερό 
Πιπέρι 
Φασκόμηλο 
Μπαχάρι 
Κύμινο 


Εκτέλεση
Αναμείξτε τον κιμά (καλό θα ήταν να περαστεί δύο φορές από το μηχάνημα) με την τριμμένη φρυγανιά και το νερό.
Αφού τα ζυμώσετε προσθέστε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά
Τοποθετείστε το μείγμα μέσα στο έντερο με προσοχή και κλείστε όπου θέλετε να σταματήσετε το λουκάνικο

Αφήστε τα σε ξηρό και σκιερό μέρος για αρκετό διάστημα για να μεστώσουν οι γεύσεις.

Πηγή:flowmagazine.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου