Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Κρέπες με σοκολάτα και καρύδα


Η κρέπα,είναι ένα είδος πολύ λεπτής τηγανίτας φτιαγμένη συνήθως από χυλό σιτάλευρου. Η λέξη κρέπα προέρχεται από τη γαλλική crêpe που με τη σειρά της προέρχεται από τη λατινική crispa. Η κατανάλωσή της είναι διαδεδομένη σε όλη τη Γαλλία και θεωρείται εθνικό έδεσμα. Στη Βρεττάνη η κρέπα συνοδεύεται παραδοσιακά με μηλίτη. Οι κρέπες σερβίρονται με πολλών ειδών γέμιση, από την πιο απλή που είναι ζάχαρη μέχρι ποικίλους συνδυασμούς υλικών.

Υλικά



Για τη ζύμη
125 γρ. αλεύρι
250 γρ. γάλα
2 αβγά
25 γρ, λιωμένο βουτύρο

Για τη γέμιση
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια
50 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
τριμμένη ινδική καρύδα



Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι μέσα σε λεκάνη. Χτυπάτε τα αυγά, τα ρίχνετε στο αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε λίγο-λίγο το γάλα ανακατεύοντας με το σύρμα και στο τέλος προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Αφήνετε το χυλό για 1 ώρα να ξεκουραστεί.


Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμ. 18 εκ. και ρίχνετε 2 κουταλιές χυλό. Κουνάτε το τηγάνι για να απλωθεί ο χυλός και όταν η κρέπα ψηθεί από την μια πλευρά (θα δείτε ότι ξεκολλάει στις άκρες από το τηγάνι) τη γυρίζετε από την άλλη και την αφήνετε να ροδίσει. Τοποθετείτε τις ψημένες κρέπες τη μια πάνω στην άλλη και τις σκεπάζετε με πετσέτα.


Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το κονιάκ και την κρέμα γάλακτος. Αλείφετε κάθε κρέπα με τη σοκολάτα, πασπαλίζετε με την καρύδα, διπλώνετε τις κρέπες στα τέσσερα και τις πασπαλίζετε με καρύδα(προαιρετικά).

Πηγή:icookgreek.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου