Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Δείτε live πού μοιράζει δώρα ο Άγιος Βασίλης αυτή τη στιγμή!


Το ταξίδι του Άι Βασίλη ξεκίνησε σήμερα στη 1 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος και οι κατάσκοποι της Βορειοαμερικανικής Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας (NORAD) και της Google, έπιασαν δουλειά για να καταγράψουν τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσει φέτος!
Η NORAD παρακολουθεί το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη εδώ και έξι δεκαετίες μέσα από την ιστοσελίδα www.noradsanta.org που λειτουργεί σε επτά γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, γερμανικά, ιαπωνικά και κορεάτικα). Πρόκειται για ένα έθιμο που καθιερώθηκε με αφορμή ένα τυπογραφικό λάθος.
Όλα ξεκίνησαν το 1955, όταν σε μια διαφήμιση δημοσιεύθηκε λανθασμένα το τηλέφωνο επικοινωνίας του Άι Βασίλη. Έτσι, άρχισε να χτυπά ασταμάτητα το τηλέφωνο της NORAD. Μετά την αρχική έκπληξη, ο αξιωματικός υπηρεσίας άρχισε να εξηγεί στα παιδιά ότι βοηθά τον Άι Βασίλη να βρίσκει την πορεία του μέσα από τα ραντάρ. Και η παράδοση συνεχίζεται ακόμη και σήμερα με επιτυχία!
Εάν έχετε αγωνία για το πότε θα φτάσει στο δικό σας σπίτι, μπορείτε να στείλετε ένα e-mail στο noradtrackssanta@outlook.com και κάποιος από τους εργαζόμενους της NORAD θα σας ενημερώσει για το πού ακριβώς βρίσκεται το έλκηθρο. Δείτε κι εσείς που βρίσκεται ο Άγιος Βασίλης πατώντας ΕΔΩ.
Πηγή:infokids.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου