Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Τι πρέπει να ξέρεις πριν κόψεις αφέλειες

  No comments    
categories: 
image

Ήρθε πάλι η στιγμή που βρίσκεσαι σε ανησυχία γιατί τσακώθηκες με τους δικούς σου ή χώρισες ή η δουλειά δεν πάει και τόσο καλά ή απλά είναι ανάδρομος ο Ερμής σου. 
Πρέπει λοιπόν κάπου να ξεσπάσεις και το πιο εύκολο θύμα των γυναικών είναι δίχως άλλο τα μαλλιά τους. Έτσι κι εσύ τώρα σκέφτεσαι να κάνεις μια αλλαγή που θα σε ανανεώσει εμφανισιακά και κατ' επέκταση ψυχολογικά. 
Όχι τίποτα εξτρίμ, να μωρέ λίγο τη φράντζα. Ή μήπως αφέλειες που μου πάνε; Κι αν τις βαρεθώ; Been there, done that φίλη. Οι αφέλειες -ή ωφέλειες, όπως θες πες τις- είναι πράγματι μια ωραία αλλαγή και είναι και πολύ στη μόδα αυτή τη σεζόν. 
Όπως και να το κάνουμε, οι αφέλειες είναι σέξι και προσδίδουν ένα σοφιστικέ και αθώο ύφος που μπορεί να σε κάνει ακαταμάχητη ακόμα κι αν είσαι αγουροξυπνημένη φορώντας φούτερ. Διάβασε όμως 10 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν κάνεις την κίνηση.

1. Θέλουν χρόνο



Οι αφέλειες για να δείχνουν όμορφες και να κολακεύουν το πρόσωπο πρέπει να είναι περιποιημένες. Κι αυτό απαιτεί χρόνο. Πρέπει να τις φτιάχνεις κάθε φορά, να τις πιάνεις όταν πέφτεις για ύπνο ή γυμνάζεσαι και να τις διατηρείς στο σωστό μήκος κόβοντάς τις συχνά. Όπως και να έχει θα πρέπει να προσθέσεις 5-10 λεπτά στον χρόνο προετοιμασίας σου.

2. Θα μακρύνουν γρήγορα



Πας, κόβεις τις πολυπόθητες αφέλειες, τις θαυμάζεις για μερικές εβδομάδες και μετά ουπς. Σαν να σε τυφλώνουν λίγο ε; Λοιπόν, αυτό είναι αναμενόμενο, αφού οι αφέλειες μακραίνουν πολύ πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα μαλλιά σου. Όπως καταλαβαίνεις αυτό συμβαίνει επειδή κόβοντας τα μαλλιά σου τόσο κοντά, η τρίχα δυναμώνει και παίρνει τα πάνω της. Όσο περισσότερο τις κόβεις, τόσο πιο συχνά θα μακραίνουν. Καταλήγεις λοιπόν να τις χτενίζεις σε φράντζα ή να τις πιάνεις με ένα τσιμπιδάκι ή γενικώς να εκνευρίζεσαι γιατί δεν ξέρεις τι να τις κάνεις. Οι κομμώτριες θα γίνουν οι νέες σου κολλητές αφού θα πρέπει κάθε 2-3 εβδομάδες να πηγαίνεις για να σου τις τριμάρουν.

3.ΜΗΝ τις κόβεις μόνη σου



Ναι, σοβαρά τώρα. ΜΗΝ κόβεις μόνη σου τις αφέλειες και γενικότερα μην βάζεις ψαλίδι στα μαλλιά σου εκτός κι αν είσαι η ίδια κομμώτρια. Μπορεί να φαίνεται απλό και να μπεις στον πειρασμό αλλά οι αφέλειες χρειάζονται το χέρι ενός ειδικού και αρκετά κοφτερά ψαλίδια για να είναι -και να φαίνονται- πετυχημένες.

4. Κι αν έχεις σγουρά μαλλιά;



Ακόμα κι αν έχεις σγουρά μαλλιά μπορείς να κάνεις κανονικά αφέλειες. Απλά, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη να ξοδεύεις ακόμα περισσότερο χρόνο (και χρήματα σε προϊόντα styling) για να τις διατηρείς περιποιημένες και όμορφα στιλιζαρισμένες. Συν του ότι θα πρέπει να έχεις τα σωστά «εργαλεία» για να τις διατηρείς όλη μέρα!

5. Λαδώνουν πιο γρήγορα



Αν δεν το ήξερες ήδη, ήρθε η στιγμή να στο πούμε. Άσχετα από το πόσο λιπαρά είναι τα μαλλιά σου, οι αφέλειες θα λαδώνουν πολύ πιο γρήγορα (λόγω του ότι ακουμπάνε στο πρόσωπο). Τα καλά νέα όμως είναι ότι αν θες μπορείς να τις λούζεις ξεχωριστά από το υπόλοιπο μαλλί, σκύβοντας στο νιπτήρα.

6. Ταιριάζουν υπέροχα με ατημέλητους κότσους





Όπως οι τηγανητές πατάτες με τη σοκολάτα, τα all star στις μακριές φούστες, τα κρόσσια στις τσάντες, τα μούσια στους άντρες και το χιόνι στα κεραμίδια, έτσι και οι αφέλειες ταιριάζουν τέλεια με τους ατημέλητους κότσους και τις αλογοουρές. Μη σου πω ότι μπορείς να κυκλοφορείς μόνο έτσι.

7. Θα μικροδείχνεις



Αν θες να κρύψεις 2-3 χρονάκια και δεν είσαι σε φάση μπότοξ ακόμα, μάθε ότι οι αφέλειες κάνουν πολύ καλή δουλειά σε αυτό τον τομέα. Καλύπτοντας ρυτίδες και γραμμές έκφρασης στο μέτωπο, δίνουν άλλη συμμετρία στο πρόσωπο και σε κάνουν να δείχνεις μικρότερη. Πρόσεχε μόνο γιατί οι πολύ πυκνές αφέλειες μπορεί να σε παραδείχνουν μικρή και δε θες να δείχνεις ταυτότητα κάθε φορά που παραγγέλνεις ένα τζιν λεμόνι έτσι;

8. Ποιο είδος σου ταιριάζει;















Κάνε μια ενδελεχή έρευνα στα είδη αφελειών που υπάρχουν, συζήτησε με τον/την κομμωτή σου ποιο θα ταίριαζε καλύτερα στο δικό σου πρόσωπο και μετά κάντο. Οι λάθος αφέλειες θα έχουν λάθος αποτέλεσμα στο πρόσωπό σου.

9. Μπορείς να τις πιάσεις με τσιμπιδάκι



Πάνω ή στο πλάι, μπορείς να χτενίσεις τις αφέλειες σου με πολλούς τρόπους, ακόμα και με ένα απ΄λό τσιμπιδάκι.

10. Μη το σκέφτεσαι άλλο, κάντο!



Πάντως, αφήνοντας στην άκρη όλα τα υπέρ και τα κατά το βασικό που πρέπει να θυμάσαι ότι μαλλιά είναι και μακραίνουν. Κάνε την ανανέωσή σου κι αν δεν σε ικανοποιεί όσο περίμενες μπορείς κάλλιστα να τα αλλάξεις πάλι μόλις μακρύνουν.


Πηγή:athensvoice.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου