Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

Αποκριάτικα μακιγιάζ και πως να τα πετύχετε

  No comments    
categories: 
Είτε για να "υποστηρίξετε" μια συγκεκριμένη αποκριάτικη στολή είτε και απλώς για να δώσετε με ένα απλό ρούχο την εικόνα ...μασκαρά, το βάψιμο του προσώπου είναι ο πιο απλός τρόπος για έντονο αποτέλεσμα. Ανάλογα με αυτό που θέλετε να πετύχετε και τον χρόνο που μπορείτε να αφιερώσετε μπορεί να πάρει από την απλή μορφή ενός εντονότερου από το κανονικό μακιγιάζ έως την εικόνα ...μάσκας και φυσικά όσο ...άπειρες είναι οι επιλογές σε αποκριάτικα κοστούμια-μεταμφιέσεις άλλες τόσες αντίστοιχα και αυτές για το βάψιμο προσώπου.

Στα πολύ "γεμάτα" και ιδιαίτερα σχέδια, θα χρειαστεί να "σκιτσάρετε" αρχικά με ένα μολύβι ματιών το βασικό σχήμα-περίγραμμα που στην συνέχεια θα γεμίσετε ανά σημείο με το ανάλογο χρώμα.


Φυσικά ιδανικά χρώματα και για καρναβαλικό μακιγιάζ είναι οι σκιές, κραγιόν κλπ. δηλαδή είδη-προϊόντα κανονικού μακιγιάζ, όμως ειδικά εκεί που απαιτείται μεγάλη ποσότητα χρώματος κάτι τέτοια είναι ιδιαίτερα ασύμφορο οικονομικά ακόμη και αν χρησιμοποιήσετε προϊόντα μιας μέτριας ποιότητας - τιμής. 

Για αποκριάτικο μακιγιάζ προσώπου ενηλίκων λοιπόν είτε θα καταφύγετε σε πολύ φτηνά προϊόντα μακιγιάζ, και αφού πριν τα δοκιμάσετε σε ένα μικρό σημείο για να βεβαιωθείτε ότι έστω και για τις λιγοστές ώρες που θα έρθουν σε επαφή με το δέρμα σας δεν σας δημιουργούν ερεθισμό, είτε στις "ειδικές" αποκριάτικες μπογιές σε μορφή κρέμας ή στικ που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με αποκριάτικα είδη.


Και οι δύο αυτές επιλογές είναι εντελώς ακατάλληλες για παιδικά πρόσωπα εκεί θα χρησιμοποιήσετε κανονικά προϊόντα μακιγιάζ καλής ποιότητας ή ειδικά χρώματα προσώπου, μη τοξικά και κατάλληλα για επαφή με το δέρμα που χρησιμοποιούνται και σε παιδικούς σταθμούς,νηπιαγωγεία κλπ. και θα τις βρείτε σε καταστήματα παιχνιδιών. Δείτε ενδεικτικά εδώ ένα τέτοιο προϊόν.
Για μακιγιάζ που χρησιμοποιούν μεγάλη ποσότητα από πολλά ή και ένα βασικό χρώμα κυρίως ως makeup για μεγάλη επιφάνεια του προσώπου π.χ άσπρο, μαύρο, κόκκινο κλπ. μπορείτε να φτιάξετε και τις δικές σας μπογιές χρησιμοποιώντας ως βάση μια κρέμα-λοσιόν γενικής χρήσης όχι ιδιαίτερα παχύρρευστη, λίγο κορν φλαουρ και για τον χρωματισμό αντίστοιχης απόχρωσης χρώμα προσώπου ή χρώματα ζαχαροπλαστικής.Αναμίξετε την κρέμα-λοσιόν με το κορν φλάουρ έως να πάρετε ένα μείγμα που να απλώνετε εύκολα με σφουγγαράκι στο πρόσωπο και προσθέστε μπογιά προσώπου έως η απόχρωση να σας ικανοποιεί. Αν είναι πολύ παχύρρευστη προσθέστε λίγη ακόμη λοσιόν-κρέμα, αν είναι αραιή και δεν στέκεται εύκολα στο πρόσωπο προσθέστε λίγο ακόμη κορν φλάουρ, ενώ μπορείτε στο μείγμα να ενσωματώσετε και μια πολύ μικρή ποσότητα βαζελίνης που θα κάνει την μπογιά πιο "απαλή" όπως και να "στέκεται" και να κρατήσει πάνω στο πρόσωπο αναλλοίωτη για περισσότερο χρόνο. 
Σε πάρα πολλές περιπτώσεις ανάλογα με το ...μεράκι σας ένα αποκριάτικο μακιγιάζ μπορεί να έχει από μόνο του πολύ πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα από μια στολή ενώ υπάρχουν περιπτώσεις-μεταμφιέσεις όπου το μακιγιάζ είναι και πρακτικότερο αφού θα σας δυσκολέψει πολύ λιγότερο απ΄όσο να φοράτε για ώρες αποκριάτικα αξεσουάρ που χωρίς αυτά η μεταμφίεση σας ...χάνεται όπως π.χ μάσκες, ψεύτικες μύτες, κλπ. 

Πηγή:soulouposeto.gr


Πηγή:soulouposeto.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου