Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Σπίτι:Πράγματα για τα οποία δεν αξίζει να ξοδεύετε χρήματα


Εργάζεστε σκληρά για τα χρήματά σας, γι’ αυτό και οι δαπάνες για πράγματα που δεν αξίζουν είναι απλά σπατάλες. Είναι προτιμότερο να αποταμιεύετε αυτά τα χρήματα για κάτι που αξίζει τον κόπο ή απλά για τη λεγόμενη «ώρα ανάγκης».
Δείτε ποια είναι τα 6 πράγματα για τα οποία δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύεστε.



Εμφιαλωμένο νερό

Πρέπει να πίνετε αρκετό νερό σε καθημερινή βάση για να κρατάτε το σώμα σας σωστά ενυδατωμένο, αλλά δεν χρειάζεται να αγοράζετε σε καθημερινή βάση εμφιαλωμένο νερό. Αποφύγετε την αγορά μπουκαλιών που είναι μόνο μίας χρήσης, κάνουν ζημιά στο πορτοφόλι σας και το περιβάλλον και επενδύστε σε ένα καλό φίλτρο.


alt


Εισιτήρια πρώτης θέσης για πτήσεις εσωτερικού

Το επιπλέον ποσό για ένα κάθισμα Πρώτης Θέσης σε πτήση προς εγχώριο προορισμό που έτσι κι αλλιώς είναι μικρής διάρκειας, δεν αξίζει τον κόπο. Κρατήστε τα χρήματά σας για μια πτήση εξωτερικού πολύωρη ώστε να επωφεληθείτε πραγματικά.

alt


Τακτικά γεύματα έξω

Τις περισσότερες φορές τα γεύματα που αγοράζετε για το γραφείο θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν στο σπίτι σε λίγα μόλις λεπτά και χωρίς κόστος. Εκτός κι αν τα 10 λεπτά που χρειάζεστε για να φτιάξετε το γεύμα σας είναι πιο πολύτιμα από τα 6 – 8€ που θα ξοδέψετε για το γεύμα μας. Αν τα πολλαπλασιάσετε, θα διαπιστώσετε ότι στο τέλος της εβδομάδας εξοικονομείτε έτσι ένα αξιοπρεπές ποσό.


alt


Γεύματα που μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μόνοι σας

Η έξοδος για φαγητό είναι και αυτό μια διασκέδαση. Όταν όμως βγαίνετε για να δειπνήσετε με τον σύντροφο ή τους φίλους σας, φροντίστε να παραγγέλνετε κάτι που δεν μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι. Γιατί να πληρώσετε για κάτι που η γεύση του δεν θα αποτελέσει έκπληξη για τον ουρανίσκο σας;



Περιοδικά χωρίς συνδρομή

Οι περισσότερες ετήσιες συνδρομές κοστίζουν πολύ λιγότερο από τα χρήματα που δίνεται κάθε μήνα για το τεύχος ενός συγκεκριμένου περιοδικού. Αφού ξέρετε ότι το περιεχόμενο του σας ενδιαφέρει και είστε συνεπής αναγνώστης, εξασφαλίστε όλα τα τεύχη του χρόνου με μια συνδρομή και γλιτώστε χρόνο.



Απορρυπαντικά μόνο για άσπρα ή μαύρα ρούχα

Τα απορρυπαντικά ρούχων που προορίζονται για σκούρα ή λευκά ρούχα είναι μόνο ένα έξυπνο τέχνασμα μάρκετινγκ, το οποίο δεν αξίζει να πληρώνετε «χρυσάφι». Παρά τα όσα οι εταιρείες θέλουν να πιστεύουμε, το σημαντικό όταν βάζετε ρούχα στο πλυντήριο είναι να μην μπερδεύετε τα χρώματα μεταξύ τους, το πρόγραμμα που επιλέγετε και ασφαλώς η θερμοκρασία ώστε τα χρώματα να παραμένουν ζωντανά και η υφή να μην φθείρεται.

Πηγή:ipaideia.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου