Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Σύσφιξη: Κάντε το δέρμα σας να φαίνεται νεότερο με σπιτικές συνταγές ομορφιάς

  No comments    
categories: 


Λίγα περισσότερα χρόνια στο βιογραφικό σας δεν σημαίνουν ότι το δέρμα σας δεν θα πρέπει να είναι λαμπερό. Αν τον τελευταίο καιρό έχετε αισθανθεί ότι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός σας έχει αρχίσει να χάνει την ελαστικότητά του, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν αποτελεσματικοί και απόλυτα ασφαλείς και φυσικοί τρόποι για τη σύσφιξή του.
1. Η θαυματουργή μάσκα μπανάνας
Πολτοποιήστε μια ώριμη μπανάνα και ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Αυτή η μάσκα συνδυάζει μερικά από τα πιο θρεπτικά συμπληρώματα διατροφής της φύσης και είναι εξαιρετική για το δέρμα σας. 


Μάλιστα, βοηθά τη σύσφιξη του δέρματος και προσφέρει μια φυσική λάμψη. Έτσι θα φαίνεται σαν να έχετε μόλις βγει από μια θεραπεία spa. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αν το δέρμα σας παράγει πάρα πολύ σμήγμα, καθώς η μάσκα υπόσχεται να απομακρυνθεί αφήνοντας ένα λαμπερό δέρμα.
2. Φράουλα και γιαούρτι

Ομοίως, πολτοποιήστε μερικές ώριμες φράουλες και ανακατέψτε σε ένα φλιτζάνι με γιαούρτι. Η μάσκα συνήθως χρησιμοποιείται για το πρόσωπο, αλλά αν έχετε έξτρα χρόνο θα μπορούσατε να την εφαρμόσετε σε όλο το δέρμα. 


Τα αποτελέσματα είναι ορατά μέσα σε λίγες εβδομάδες.Και αυτό γιατί το γιαούρτι είναι ένα κοινό συστατικό των σπιτικών συνταγών ομορφιάς λόγω των ενυδατικών του ιδιοτήτων. Μαζί με τις φράουλες βελτιώνει την κυκλοφορία και σφίγγει το δέρμα. Μετά από αυτή τη μάσκα θα νιώθετε ανανεωμένες και χρόνια νεότερες.
3. Αιθέριο έλαιο γερανιού

Το αιθέριο έλαιο γερανιού έχει απίστευτη εξουσία, όταν πρόκειται για τη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος. Μερικές γυναίκες έχουν να υπομείνουν τη λιπαρότητα με τάση ακμής του δέρματος, το οποίο είναι ένα δύσκολο πρόβλημα από μόνο του, ακόμη και όταν δεν συνδυάζεται με τη γήρανση του δέρματος που έχει χάσει τη γοητεία του. 

Αν είστε μία από εκείνες τις γυναίκες, η λύση βρίσκεται στο αιθέριο έλαιο του γερανιού. Αυτό το μαγικό προϊόν έχει πολλά οφέλη. Σφίγγει το δέρμα, ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος και λειαίνει τις ρυτίδες. Απλά εφαρμόστε μερικές σταγόνες στο πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι βαμβάκι ή αναμειγνύοντάς το στην ενυδατική σας κρέμα.
4. Αιθέριο έλαιο λεμονιού

Η μυρωδιά του λεμονιού συνήθως σχετίζεται με τη φρεσκάδα και την ενέργεια. Έτσι ακριβώς θα νιώσει το δέρμα σας μετά την εφαρμογή. Το λεμόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το σπίτι αλλά και για λόγους αισθητικής, λόγω των αβλαβών αλλά ισχυρών αντισηπτικών ιδιοτήτων του.

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει αντιβακτηριακά σαπούνια, ίσως γνωρίζετε ότι μετά το δέρμα σας είναι ξηρό και σκασμένο. Το αιθέριο έλαιο λεμονιού, από την άλλη πλευρά, μειώνει την παραγωγή σμήγματος χωρίς να καταστραφεί το δέρμα, συσφίγγει τους πόρους, λειαίνει τις ρυτίδες και ανορθώνει την επιδερμίδα σας. Απλώστε στο πρόσωπό σας με ένα κομμάτι βαμβάκι ή αναμείξτε με νερό και ψεκάστε στο δέρμα σας.
5. Φυσικά έλαια

Υπάρχουν μερικά φυσικά έλαια που μπορεί να κάνουν θαύματα. Έχουν τη δύναμη να κάνουν το δέρμα σας μαλακό προσφέροντας μια υπέροχη, νεανική λάμψη. Μερικά από τα πιο ευρέως χρησιμοποιημένα λάδια για χαλάρωση του δέρματος είναι το αμυγδαλέλαιο, η καρύδα, το αβοκάντο και το έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού. 
Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με ποικίλους τρόπους. Ο απλούστερος είναι να απλώσετε ένα πολύ λεπτό στρώμα πάνω στο πρόσωπό σας και να κάνετε μασάζ μέχρι να απορροφηθεί από το δέρμα. Θα μπορούσε επίσης να συνδυαστούν με shea butter και βιταμίνη Ε ή να ανακατέψετε με τις αγαπημένες σας κρέμες.
6. Απολέπιση με μαγειρική σόδα

Ανακατέψτε τη σόδα με ζεστό νερό σε μια λεπτή πάστα και απλώστε με κυκλικές κινήσεις σε όλο το δέρμα. 


Η μαγειρική σόδα είναι ένα απολεπιστικό που βοηθά στη μείωση της λιπαρότητας και των προβλημάτων ακμής, κάνει το δέρμα πολύ μαλακό, συσφίγγει τους πόρους και εξομαλύνει τις ρυτίδες. Αν η επιδερμίδα σας φαίνεται κουρασμένη, η πάστα σόδας θα την αναζωογονήσει αμέσως.

Πηγή:flowmagazine.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου