Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Σπιτικά κεκάκια Kinder


Το κακάο είναι ο ξηρός και μερικώς ζυμωμένος λιπαρός σπόρος του κακαόδεντρου από το οποίο γίνεται η σοκολάτα. Η επιστημονική ονομάσια του δέντρου είναι Theobroma cacao και προέρχεται από τις λέξεις θεός και βρώση, δηλαδή το "φαγητό των θεών". Οι Αζτέκοι ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν τους σπόρους του κακάο στη διατροφή τους και για να κατασκευάσουν σοκολάτα. Λάτρευαν το δέντρο του κακάο και το θεωρούσαν ως πηγή δύναμης και πλούτου. Μάλιστα χρησιμοποιούσαν τους σπόρους του κακάο σαν μια μορφή νομίσματος.
Συχνά πωλείται ως σκόνη κακάο, μια ξηρή σκόνη που γίνεται με την άλεση των σπόρων κακάο και την αφαίρεση του βούτυρου κακάο από τα σκούρα, πικρά στερεά κομμάτια. Το ίδιο το κακάο έχει μια εξαιρετικά πικρή γεύση. Υπάρχει άφθονο κακάο στην τροπική Αφρική. Αυτό συλλέγεται και στέλνεται σε άλλες χώρες για να το επεξεργαστούν.
Το κακάο φαίνεται να είναι αφέψημα με ευεργετικές συνέπειες στην υγεία του ανθρώπου. Σημαντικός αριθμός επιστημονικών μελετών παρουσιάζουν το κακάο να περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις φλαβονοειδών και προκυανιδινών, συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράση, παρεμποδίζοντας την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύουν έτσι από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση. Ωστόσο έχει διαπιστωθεί ότι επηρεάζει δυσμενώς τη λειτουργία του ήπατος.(el.wikipedia.org)
Μια συνταγή εύκολη απλή και νόστιμη για σπιτικά κεκάκια kinder που θα ξετρελάνουν και θα λατρέψουν τα παιδιά και θα γοητεύσουν τους μεγάλους !!!

Υλικά 

Για το κέϊκ σοκολάτας

5 αβγά

115 γρ. ζάχαρη άχνη

110 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
1-1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για τη κρέμα βανίλιας
100 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
250 γραμμάρια μασκαρπόνε
1 κ.σ. κοφτή ζελατίνη + νερό να διαλυθεί [βλέπε οδηγίες συσκευασίας]
60 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. βανίλια
2 κ.γ. μέλι

Για τη Ganache σοκολάτας
100 γρ. σοκολάτα
40 γρ. βούτυρο
20 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση 
Χωρίζετε τα ασπράδια και τα χτυπάτε με μια πρέζα αλάτι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. 
Προσθέτετε και τους κρόκους, χαμηλώνετε στο ελάχιστο τη ταχύτητα και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα απλά να ενσωματωθεί. 
Αφήνετε το μίξερ προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά [αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν και κακάο] και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετείτε το μείγμα σε ταψάκι 24 εκ. περίπου και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις κρυώσει το κόβετε οριζόντια στη μέση.

Για τη κρέμα βανίλιας:
 Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί, προσθέστε και τη ζάχαρη και χτυπάτε για λιγότερο από 1΄ακόμη απλά να ενσωματωθεί. 
Προσθέτετε και όλα τα άλλα υλικά και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. 
Βάζετε στο ταψάκι που ψήσατε το κέϊκ σοκολάτας, το ένα κομμάτι κέικ προσθέτετε τη μους βανίλιας, τη σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι κέικ και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει.

Για τη Ganache σοκολάτας: Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μπεν μαρί και μόλις κρυώσει λίγο περιχύνετε το γλυκό. 
Βάζετε στο ψυγείο και μόλις κρυώσει το κόβετε κομματάκια και σερβίρετε.

Πηγή:sokolatomania.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου