Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Αυτά είναι τα top αξιοθέατα της Κύπρου, του νησιού της Αφροδίτης!



Φέτος την άνοιξη γιορτάζουμε το Πάσχα με μια απόδραση στην Κύπρο, επιβάλλεται.

Το νησί της Αφροδίτης έχει το καλύτερο κλίμα στον κόσμο και υποδέχεται το καλοκαίρι λίγο νωρίτερα από τα νησιά του Αιγαίου. Έχοντας αφήσει την κρίση στο παρελθόν, φέτος ετοιμάζεται να φιλοξενήσει περισσότερους τουρίστες από πέρυσι.

Ας δούμε τα 10 καλύτερα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσουμε!
10. Κούριο
Οι μελετητές πιστεύουν ότι η αρχαία πόλη του Κουρίου ιδρύθηκε γύρω στον 13ο αιώνα π.Χ., αλλά τα ελληνο-ρωμαϊκά ερείπια του 5ου αι προσελκύουν επισκέπτες στον αρχαιολογικό χώρο κοντά στην πόλη της Λεμεσού. Ξεχωρίζει ο ναός του Απόλλωνα και ένα αμφιθέατρο, όπου κλασσικά έργα εξακολουθούν να παίζονται μέχρι σήμερα.
9. Κάστρο Κολοσσίου
Βρίσκεται κοντά στο νότιο άκρο της Κύπρος, χτισμένο ως ένα στρατιωτικό φρούριο των Σταυροφόρων του Μεσαίωνα. Από τον 13ο έως 15ο αιώνα, το φρούριο ελεγχόταν από τους Ιωαννίτες γνωστούς ως Ιππότες του Αγίου Ιωάννη και αργότερα από τους αντιπάλους τους, Ναϊτες. Μια σκάλα οδηγεί τον επισκέπτη στις επάλξεις όπου η θέα της Μεσογείου είναι εκπληκτική.
8. Όμοδος
Βρίσκεται στην οροσειρά Τροόδους, κοντά στην πόλη της Λευκωσίας και είναι ο πρώτος προορισμός για τους λάτρεις του κρασιού στην Κύπρο. Πάγκοι οινογνωσίας προσφέρουν δείγματα της τοπικής παραγωγής, καθώς και εστιατόρια και μπαρ σερβίρουν το καλύτερο παραδοσιακό φαγητό. Με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα πέτρινα σπίτια και τους καταπράσινους κήπους, ο Όμοδος αξίζει μια επίσκεψη. Η Μονή της πόλης του 17ου αιώνα είναι το σπίτι σε πολλά μουσεία, συμπεριλαμβανομένου ενός μουσείου που διαθέτει εξαιρετικά ξυλόγλυπτα, καθώς και μια εκτενή συλλογή από εικόνες.
7. Ναυάγιο Ζηνοβία
Το 1980,το σουηδικό πλοίο Ζηνοβία, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού βυθίστηκε έξω από Λάρνακα. Σήμερα, το ναυάγιο του Ζηνοβία κατατάσσεται στα καλύτερα σημεία κατάδυσης στον κόσμο. Εύκολη προσβασιμότητα, ήπια ρεύματα και εύκρατες θερμοκρασίες του νερού είναι οι λόγοι που προσέρχονται περίπου 45.000 δύτες στο ναυάγιο, κάθε χρόνο.
6. Βασιλικοί Τάφοι
Οι Βασιλικοί Τάφοι κοντά στην Πάφο είναι μια μεγάλη νεκρόπολη που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.Χ.. Οι τάφοι είναι σκαλισμένοι από στερεό βράχο και διακοσμημένοι με δωρικούς κίονες. Παρά το όνομα, τίποτα δεν αποδεικνύει ότι εδώ κοιτονται βασιλιάδες. Αντιθέτως, αναφέρεται ότι είναι η τελευταία κατοικία των Πτολεμαίων αριστοκρατών.
5. Παραλία Νησί
Η πιο δημοφιλής από τις πολλές παραλίες που κοσμούν τις ακτές της Αγίας Νάπας, που πολλοί αποκαλούν Μύκονο της Κύπρου. Νέοι άνθρωποι συρρέουν στην λευκή άμμο, όπου DJs παίζουν μουσική μέρα και νύχτα. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε πάρα πολλά θαλάσσια σπορ.
4. Κάστρο Αγίου Ιλαρίωνα
Στην κορυφή ενός βραχώδη λόφου κοντά στην πόλη της Κυρήνειας, είναι το καλύτερα διατηρημένα οχυρά του νησιού του 11ου αιώνα. Αρχικά ένα μοναστήρι, το φρούριο παίρνει το όνομά του από έναν ερημίτη τον Ιλαρίωνα, ο οποίος προσέλκυσε μια ομάδα οπαδών, κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα. Μια πεζοπορία 20 λεπτών από την Κερύνεια ξεναγεί τους επισκέπτες.
3. Εκκλησία Αγίου Λαζάρου
Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της νότιας πόλης της Λάρνακας. Η εκκλησία του Αγίου Λαζάρου είναι ένα μνημείο του 9ου αιώνα. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Λάζαρος κατέφυγε στην Κύπρο για να ξεφύγει από διώξεις και υπηρέτησε ως πρώτος επίσκοπος της πόλης για τριάντα χρόνια. Η βυζαντινή εκκλησία ανακαινίστηκε σε στιλ μπαρόκ, κατά τη διάρκεια του 1800. Το 1970 βρέθηκαν τα λείψανα του αγίου σε μια μαρμάρινη σαρκοφάγο, που βρίσκεται κάτω από το βωμό.

2. Ιερά Μονή Κύκκου
Ανάμεσα στους λόφους δυτικά της ενδοχώρας της πόλης του Πεδουλά βρίσκεται το Μοναστήρι του Κύκκου, ένα πανέμορφο βυζαντινό συγκρότημα που ιδρύθηκε στα τέλη του 11ου αιώνα. Κάθε κτίριο, ιδιαίτερα το εκκλησάκι, είναι σε μεγάλο βαθμό διακοσμημένο με τοιχογραφίες. Το πιο πολύτιμο τεχνούργημα στο πλουσιότερο μοναστήρι στην Κύπρου είναι ένα πορτρέτο της Παναγίας, που πιστεύεται ότι έχει ζωγραφίσει ο Ευαγγελιστής Λουκάς.
1. Αρχαιολογικό Πάρκο
Με εκθέματα που χρονολογούνται από την προϊστορική εποχή, βρίσκεται στη νοτιοδυτική πόλη της Πάφου και είναι ένας αρχαιολογικός θησαυρός των αρχαίων μνημείων. Τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα περιλαμβάνουν ρωμαϊκές επαύλεις του 3ο αιώνα μ.Χ. Τα αρχαία σπίτια έχουν καλά διατηρημένα ψηφιδωτά δάπεδα, με εικονογραφημένες αφηγήσεις της ελληνικής και ρωμαϊκής μυθολογίας. Πλησιέστερα στην Αγορά, το Ωδείο, ένα πρόσφατα ανακαινισμένο θέατρο του 2ου αιώνα. Με κίονες από γρανίτη, χοντρούς τοίχους και πύργους, το φρούριο "Σαράντα Κολώνες" κατασκευάστηκε τον 7ο αιώνα και αξίζει μια επίσκεψη.
ΠΗΓΗ:travelstyle.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου