
Μοιάζει με παρφέ, ως προς την πλούσια γεύση του. Είναι όμως πολύ πιο εύκολο ως προς την παρασκευή του. Μια δοκιμή θα σας πείσει.
Υλικά (για 1 κιλό)
250 γρ. παστέλι αμυγδάλου σκληρό
500 γρ. κρέμα γάλακτος
γύρω στα 35% λιπαρά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα παστέλια σε δόσεις στο μούλτι, χωρίς να τα αφήσουμε να γίνουν σκόνη καθώς θα πρέπει να «κρατάνε» στο δόντι.
γύρω στα 35% λιπαρά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα παστέλια σε δόσεις στο μούλτι, χωρίς να τα αφήσουμε να γίνουν σκόνη καθώς θα πρέπει να «κρατάνε» στο δόντι.

Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα σπασμένα παστέλια και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το αφήνουμε να παγώσει στην κατάψυξη για 4 - 5 ώρες.
Μυστικό: Προσέχουμε να μην χτυπηθεί πολύ η κρέμα γάλακτος γιατί θα κόψει.
πηγη:gastronomos.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου