Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

‘Ενα ξεχωριστό ζελέ πορτοκάλι


Το πορτοκάλι είναι ένα από τα πιο κοινά και δημοφιλή φρούτα στον κόσμο, λόγω της εύκολης διαθεσιμότητάς του όλο το χρόνο και της νόστιμης γεύσης του. Εκτός όμως από το ότι είναι νόστιμα, τα πορτοκάλια περιέχουν επίσης πολλά απαραίτητα για τον οργανισμό μας θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Α, Β1 και C. Ένα πορτοκάλι, μας προμηθεύει με σχεδόν το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη C.

Είναι ωφέλιμο για τη διατροφή του ανθρώπου και η θρεπτική του αξία είναι μεγάλη. Καταναλώνεται νωπό ως φρούτο ή χρησιμοποιείται στην παραγωγή χυμών, φρέσκων ή συσκευασμένων. Oι καρποί που συλλέγονται όταν είναι άγουροι, μικροί και πράσινοι χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική.
Το αιθέριο έλαιο της φλούδας, των ανθών και των φύλλων χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία αλλά και στη ζαχαροπλαστική. Από τη φλούδα επίσης παρασκευάζεται γλυκό κουταλιού.

Δεν έχει πιο light! Ένα δροσερό γλυκάκι με μηδέν ζάχαρη και μηδέν λιπαρά. Αν σας «ξινίζει» λίγο ο χυμός του πορτοκαλιού, προσθέστε του λίγο γλυκαντικό της επιλογής σας μέχρι να τον φέρετε στα γούστα σας.


Υλικά 
(για 8 άτομα)


4-5 πορτοκάλια
1 φακελάκι (20γρ) ζελατίνη

0-2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Νερό



ΕκτέλεσηΜέσα σε ένα μπρίκι μουλιάζετε τη ζελατίνη σε 50ml νερό για 5 λεπτά.
Πλένετε και κόβετε τα πορτοκάλια στη μέση. Τα στύβετε και μετράτε το χυμό τους. Πρέπει να είναι 450 ml. 
Αν όχι, στύβετε λίγο χυμό ακόμη. Δοκιμάζετε και αν το κρίνεται απαραίτητο, διαλύετε μέσα λίγη ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας.
Με ένα κουταλάκι καθαρίζετε προσεκτικά το εσωτερικό από 8 στυμμένες κούπες πορτοκαλιών μέχρι να απομακρύνετε όλες τις πορτοκαλιές ίνες, έτσι ώστε να μείνουν καθαρές οι κούπες. Προσοχή μην τις τρυπήσετε.

Βάζετε το μπρίκι με τη ζελατίνη σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί, προσθέτοντας και λίγο από το χυμό του πορτοκαλιού. 
Ανακατεύετε διαρκώς με κουταλάκι μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε τη διαλυμένη ζελατίνη στο χυμό κι ανακατεύετε.
Μοιράζετε το μείγμα στις πορτοκαλόκουπες. Αν το επιθυμείτε, προσθέστε κομματάκια από φρούτο της επιλογής σας.
Αφήνετε τις κούπες στο ψυγείο να πήξει το ζελέ. 
Σερβίρετε το ζελέ στις πορτοκαλόκουπες, διακοσμώντας όπως θέλετε. Mε λίγο γιαούρτι και μερικά φρούτα,με αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού


πηγη:Sweetly

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου