Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Μίνι muffins με φέτα και πιπεριά

  No comments    
categories: 



Η συνταγή αυτή είναι για όλες τις ώρες κατάλληλη για πρωινό, για παιδικό πάρτι, αλλά και για ένα νόστιμο σχολικό κολατσιό,για το βράδυ συνοδευτικά με ένα ποτήρι κρασί, αλλά και για μεσημέρι μαζί με μια πράσινη σαλάτα. Αν έχετε αντικολλητική φόρμα, λαδώστε τις θήκες και ψήστε έτσι. Αν δεν είναι αντικολλητική, βάλτε μέσα στις θήκες χάρτινα φορμάκια και μετά το μίγμα.
Αποτέλεσμα εικόνας για φέτα

Υλικά 


250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 ψητή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης πολύ ψιλοκομμένη

1 κ.γλ. αλάτι (κοφτή)
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
160 ml κρέμα γάλακτος light
125 γραμμ. βούτυρο (1 μπαστούνι) λιωμένο και χλιαρό
1 αυγό

100 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αποτέλεσμα εικόνας για κόκκινη πιπεριά ΦλωρίνηςΑποτέλεσμα εικόνας για αυγό

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Θα χρησιμοποιήσουμε 30 μίνι θήκες για muffins. Στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί την πιπεριά και την ψιλοκόβουμε. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε την πιπεριά, το αλάτι και το μαϊντανό. Σε άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος light, το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι, να ενωθούν.

2. Κάνουμε λακκούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά, προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Απαλά, με κουτάλι αναμιγνύουμε. Δε δουλεύουμε πολύ το μείγμα. Ανακατεύουμε ίσα να ενωθούν υγρά με στερεά υλικά.

3. Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τη μέση, προσθέτουμε φέτα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε για 12΄-15΄, μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.


πηγη:argiro.gr










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου