Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ατομικά κεκάκια μήλου



Τα μήλα είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα μικρών και μεγάλων.
Αρωματικά μήλα τώρα το φθινόπωρο υπάρχουν σε αφθονία και τα κεκάκια μήλου τρώγονται όλες τις ώρες με καφέ ή τσάι.Ψήστε τα και τυλίξτε τα με διάφανη μεμβράνη για να τα παίρνεται μαζί σας στο γραφείο και για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο.
Αποτέλεσμα εικόνας για μήλο

Υλικά 
(8 Μερίδες)

125 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
160 γραμμ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά

150 γραμμ. κοσκινισμένο 
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
80 ml χυμό μήλου
1 μήλο Ζαγοράς
1 βανίλια
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1/4 κ.γλ. κανέλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για 3΄-4΄, μέχρι να κρεμώσουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα, για να απορροφάει το μείγμα το αυγό που προστίθεται κάθε φορά. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το χυμό μήλου. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για 8 ατομικά κεκάκια ή χρησιμοποιούμε 8 φορμίτσες μιας χρήσης. Ισομοιράζουμε το μείγμα.

Πλένουμε και κόβουμε στα 4 το μήλο (με τη φλούδα). Αφαιρούμε την καρδιά και τους σπόρους και κόβουμε σε λεπτές φέτες (με τη φλούδα). Καλύπτουμε τα κεκάκια με τις φέτες μήλου. Σε μπολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα. Με το μισό μείγμα πασπαλίζουμε τα κεκάκια.

Ψήνουμε στους 170οC στις αντιστάσεις για 25΄. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, τα ξεφορμάρουμε να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανελοζάχαρη.


πηγη:argiro.gr








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου