Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Οικονομικά γεύματα μέχρι 5 ευρώ

  No comments    
categories: 

Με τα ΑΤΜ να βγάζουν χρήμα με το σταγονόμετρο λογικό είναι να μη θέλεις να ξανοιχτείς και να μετράς και το ευρώ. Σε αυτή τη λογική μπαίνει κι η μαγειρική σου. 


Σου δίνουμε ιδέες για γεύματα οικονομικά που στοιχίζουν από 3-5 ευρώ.
Μακαρονάδα με σάλτσα: Η αγαπημένη μικρών και μεγάλων...
Ένα πακέτο μακαρόνια και μια απλή σάλτσα της αρεσκείας σου, σου δίνουν οικονομική λύση για να φάει όλη η οικογένεια. Σάλτσα ντομάτας η πιο οικονομική με λαχανικά όπως για παράδειγμα το καροτάκι, πιπεριές, ακόμη και σέλινο.


Φασόλια: Εθνικό φαγητό και πάνω απ΄όλα οικονομικό
Το καλό με τα φασόλια είναι πως δίνουν εξαιρετικά πολλές επιλογές. Σαλάτα, σούπα ακόμη και πουρές! Πολλά μπορούν να γίνουν με τα φασόλια. Μη τα υποτιμάς.



Μανιτάρια όπως τα θες 

Τα μανιτάρια, φαγητό πλούσια σε πρωτεϊνη μπορούν να δώσουν λύση στο καθημερινό τραπέζι. Φτιάξε τα σοτέ, ψητά, με σάλτσα ή συνόδεψέ τα με αυγουλάκια ή ρύζι. Απλά κι οικονομικά.


Ρύζι: Αμέτρητες παραλλαγές 

Δε χρειάζεται λόγος για το ρύζι: αμέτρητες οι παραλλαγές του. Φτιάξε το με φακές για διατροφική αξία, σκέτο με τυράκι, με σαλτσούλα, με αυγό ή ότι άλλο λαχταρά η ψυχούλα σου. Κι αν έχεις κρεατάκι που περίσσεψε ρίξε μέσα λίγα κομματάκια κι ιδού ένα γεύμα θρεπτικό, γευστικό και οικονομικό.





Σούπα λάχανικών 

Μπορεί ο καιρός να μη τη φέρνει στο μυαλό αλλά η σούπα δε γίνεται μόνο ζεστή, μπορεί να γίνει και κρύα! Βάλε φαντασία, βγάλε από το ψυγείο λαχανικά, ρίξε μπαχαρικά και καλή όρεξη!


Πατάτες με μυρωδικά ή χωρίς

Την πατατούλα πολλοί ελάτρεψαν ενώ δεν είναι τυχαίο που εισήχθη στη χώρα σε δυσμενείς οικονομικές καταστάσεις. Στην Ελλάδα, ο πρώτος που επεδίωξε την εισαγωγή της πατάτας ήταν ο κυβερνήτηςΙωάννης Καποδίστριας κρίνοντας ότι θα ήταν μια θρεπτική βασική τροφή για ένα φτωχό λαό. Το καλό με την πατάτα - άλλωστε - εκτός από την τιμή της, είναι πως μας δίνει πολλές νόστιμες λύσεις για μεσημαριανό. Τηγανητές πατατούλες, ψητές με μυρωδικά, βραστές πατάτες, πουρές, οι επιλογές είναι πολλές.

Μελιτζάνες ή κολοκυθάκια 

Άλλα δύο λαχανικά που δίνουν λύση στο καθημερινό τραπέζι. Φτιάξε μπριάμ, κάνε τα τηγανητά, συνόδεψέ τα με γιαούρτι. Κι εδώ οι συνταγές είναι άπειρες.


πηγη:womenonly.gr















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου