Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Συνταγές και styling με ψωμί του τόστ

  No comments    
categories: 



Αποτέλεσμα εικόνας για προτασεις σερβιρισματος του τοστ





Το τοστ. Ο ακρογωνιαίος λίθος της διατροφής κάθε οικογένειας που σέβεται τον εαυτό της. Κολατσιό για το σχολείο (ή τη δουλειά), κερασματάκι στα φιλοξενούμενα παιδιά, απογευματινό σνακ ή στυλοβάτης του γενέθλιου μπουφέ μας, το τοστάκι πάντα μας βγάζει ασπροπρόσωπους.
Υπάρχουν ωστόσο ένα σωρό πρωτότυποι τρόποι να το σερβίρουμε, χωρίς να φάμε ώρες στο styling και τις περίπλοκες σος, εντυπωσιάζοντας καλεσμένους ή απλώς κάνοντας (πιο) χαρούμενα τα μικρά μας. 
Ιδού κάποιοι απ' αυτούς:
Παράθυρο στη μαρμελάδα
Στου ψωμιού τα βοτσαλάκια, κάθονται δυο καβουράκια


Τετράγωνοστ


Ένα αστεράκι για το αστεράκι σας


Στρογγυλή απόλαυση


Τρομακτικόστ


Τοστάκια μέσα απ' την καρδιά σας


Γενέθλια τοστάκια


Τρώει τοστ για να 'ναι δυνατόστ

Τοστ σε σουβλάκι

Φράουλες και σαντιγύ


Σε ρολάκια

Πεντανόστιμες  συνταγές που θα τρελάνουν μικρούς και μεγάλους
Πιο γρήγορα και εύκολα δε γίνεται. Πρέπει να τις δοκιμάσετε… συνοδεύοντας την μπύρα ή τον καφέ σας!


Εύκολη πίτσα με ψωμί του τοστ!
 

Υλικά 
8 φέτες ψωμί του τοστ 
(χωρίς κόρα) 
5 φέτες ζαμπόν 
4 φέτες μπέικον 

2 φλιτζάνια τριμμένα μαλακά τυριά 
3 ντομάτες κομμένες σε φέτες 
(ή αν προτιμάτε ντοματίνια) 
Πιπέρι 
ρίγανη 
½ κούπα γάλα 
2 αυγά 
Βούτυρο SOFT 
Εκτέλεση
Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με βούτυρο και από τις δύο πλευρές.
Τις τοποθετούμε σε ταψί κι απλώνουμε από πάνω το ζαμπόν και το μπέικον σε κομματάκια.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με τριμμένα τυριά.
Απλώνουμε τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με ρίγανη και πιπέρι.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά πάνω στην πίτσα.
Την αφήνουμε λίγο να σταθεί και την ψήνουμε ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 -35 λεπτά στους 200 βαθμούς.



Εύκολα ρολάκια κανέλας με ψωμί του τοστ

Υλικά

16 φέτες ψωμιού για τοστ άσπρο 

(χωρίς κόρα)

1 πακέτο τυρί κρέμα

3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1-1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα

3/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση
Αρχικά μετατρέπουμε το ψωμί του τοστ σε πολύ λεπτά φέτες ζύμης με τη βοήθεια ενός μπλάστρη αφου πρώτα έχουμε βγάλει την κόρα. 
Στη συνέχεια ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το τυρί κρέμα. Αυτή είναι η γεμισή μας. 
Βουτυρώνουμε και τις δυο πλευρές της κάθε φέτας με ένα πινέλο σιλικόνης. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.Βάζουμε λίγο από τη γέμιση.
Διπλώνουμε τις φετούλες στη μέση από την μια και την άλλη σε πιτάκια και το ρολάρουμε.
Πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη και κανέλα και τοποθετούμε σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα για mini muffins.

Ετοιμα. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολα και τα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς (μέχρι να ροδίσουν)…

Ρολάκια  στο φούρνο με φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά 

Υλικά

6 φέτες ψωμί του τόστ

6 φέτες γαλοπούλα

3 κ.σ. φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά

200 γρ. τυρί Mozzarella τριμμένη

2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό ή μαργαρίνη
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Ανοίγουμε τις φέτες του τοστ, με ένα πλάστη και τις αλείφουμε με φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά. Βάζουμε από πάνω την καπνιστή γαλοπούλα και ρίχνουμε λίγη τριμμένη mozzarella.
Τυλίγουμε τις φέτες του τοστ σε ρολό, τις αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη mozzarella.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250 βαθμούς, για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνουν τραγανά το ρολάκια.



Ρολάκια με καραμελωμένα μήλα στο φούρνο

Υλικά 
Για τα ρολά:
10 φέτες ψωμί του τόστ
1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα

Για τη γέμιση μήλων:
4 μεγάλα ή 5 μέτρια μήλα
3 κ.σ. γεμάτες βούτυρο
3 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη 

(κατά προτίμηση καστανή)
1/2 κ.γ. κανέλα

1-2 κ.γ. κορν φλάουερ

1 γαριφαλάκι (μοσχοκάρφη)


Εκτέλεση 
Για τη γέμιση μήλων: 
Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε φέτες αφαιρείτε τα κουκούτσια και μετά τα κόβετε σε κομματάκια. 
Σε φαρδύ τηγάνι λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτετε τα κομματάκια μήλου και ανακατεύετε για 6 λ περίπου ή μέχρι να αρχίσουν τα μήλα να μαλακώνουν.
Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, 3 κ.σ. νερό, προσθέτετε το γαριφαλάκι και τη κανέλα και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 3-4 λ περίπου. 
Διαλύετε το κορν φλάουερ σε 4 κ.σ. κρύο νερό, το ρίχνετε στο τηγάνι ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σος του μήλου. 
Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, αφαιρείτε το γαριφαλάκι και αφήνετε τη γέμιση στην άκρη να κρυώνει.

Για τα ρολά από το ψωμί του τόστ: 
Παίρνετε τις φέτες ψωμιού για τοστ και κόβετε απ” όλες περιμετρικά τη κόρα τους. 
Με τη βοήθεια ενός πλάστη ή χοντρού ποτηριού ρολάρετε πιέζοντας μια μια τις φέτες ώστε να γίνουν πιο λεπτές και πλατιές.
Σε κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και το τοποθετείτε σε σκεύος με μεγάλη επιφάνεια για να κυλήσετε εύκολα και γρήγορα τα ρολά μέσα σ” αυτό. Σε άλλο ίδιο σκεύος, αναμιγνύετε τη ζάχαρη με τη κανέλα. 
Με ένα κουτάλι βάζετε στην άκρη κάθε φέτας ψωμιού 2-3 κ.σ. γέμιση μήλων και τις τυλίγετε μια μια σε ρολό. 
Τις ρολάρετε πρώτα από το βούτυρο, μετά από το μείγμα ζάχαρης-κανέλας.
Στρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος με λαδόκολλα και τοποθετείτε τα ρολά με τη ραφή προς τα κάτω. 
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 15 λ ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα σερβίρετε ζεστά  πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα. 


πηγη:mama365.gr/mamas-party.com/chefonair.gr:Ελενη Ψυχούλη/sintayes.gr/foodmaniacs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου