Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι, φιστίκι Αιγίνης και σάλτσα εσπεριδοειδών

  No comments    
categories: 


Γευστική, ανάλαφρη και χειμωνιάτικη αυτή η σαλάτα ταιριάζει με όλα τα γεύματα.
Υλικά
(Μερίδες 6)

1 μαρούλι άισμπεργκ, λεπτοκομμένο
1 γαλλική σαλάτα, λεπτοκομμένη
τα φύλλα από 1 μάτσο ρόκα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, ψιλοκομμένα
1 μάτσο μυρώνια (ή τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό), λεπτοκομμένα
οι φέτες από 1 μέτριο πορτοκάλι, χοντροκομμένες
3 κουτ. σούπας φιστίκι Αιγίνης, ανάλατο και χοντροθυμματισμένο στον πολυκόφτη
4 κουτ. σούπας σπόροι ροδιού (προαιρετικά)
Για το ντρέσινγκ

100 ml ελαιόλαδο
40 ml μηλόξιδο
2 κουτ. γλυκού μέλι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία 
Σε ένα σέικερ ή στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, χτυπάμε το ελαιόλαδο με το μέλι, το μηλόξιδο και αλατοπίπερο. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τις πρασινάδες και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το πορτοκάλι, το φιστίκι και το ρόδι (αν βάλουμε).


Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.


πηγη:gastronomos.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου