Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Πώς τεμαχίζουμε τη γαλοπούλα


Μπορεί Αμερικάνοι να μην είμαστε, αλλά επειδή μας αρέσουν οι γιορτές και το φαγητό, βρίσκουμε αφορμή να σας δώσουμε μερικά tips σχετικά με το σωστό κόψιμο της γαλοπούλας. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι έρχονται και Χριστούγεννα, θα μας χρειαστούν…

Ακονίστε τα μαχαίρια σας, λοιπόν και ακολουθήστε τον οδηγό του Olive για να τεμαχίσετε σωστά το δημοφιλέστερο πουλερικό των Χριστουγέννων!


1) Πριν τεμαχίσετε τη γαλοπούλα, βεβαιωθείτε ότι είναι ψημένη σωστά, τρυπώντας το παχύτερο μέρος του ποδιού με ένα καλαμάκι. Οι χυμοί που θα τρέξουν πρέπει να είναι καθαροί και διάφανοι, όχι ροζέ. Αφήνετε τη γαλοπούλα να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά τουλάχιστον.


2) Τραβάτε ελαφρά το πόδι ώστε να απομακρυνθεί από το σώμα της γαλοπούλας και κόβετε μέχρι το μαχαίρι να συναντήσει την άρθρωση. Πιέζετε σταθερά το μαχαίρι μέχρι το πόδι να αποκολληθεί τελείως. Κάνετε το ίδιο και με το άλλο.



3) Κρατάτε το πόδι κάθετα και κόβετε το μπούτι. Επαναλαμβάνετε και στο άλλο πόδι. Κόβετε το κρέας από το μπούτι και από τις δύο πλευρές του κόκαλου.


4) Χρησιμοποιώντας ένα μικρότερο μαχαίρι κόβετε το κρέας σε λεπτές φέτες, ακολουθώντας τη φορά του κόκαλου.


5) Τραβάτε ελαφρά τη φτερούγα ώστε να απομακρυνθεί από το σώμα. Βρίσκετε την άρθρωση και κόβετε ώστε να αποκολληθεί η φτερούγα. Επαναλαμβάνετε και στην άλλη πλευρά.


6) Κόβετε σε φέτες το στήθος. Μην τις κάνετε πολύ λεπτές διότι το κρέας θα διαλυθεί. Συνεχίζετε μέχρι να φτάσετε στο κόκαλο. Καλό θα ήταν να προτιμήσετε ένα μεγάλο, κοφτερό μαχαίρι.


πηγη:olivemagazine.gr







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου