Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Πτι φουρ μαρμελάδας νηστίσιμα



Η λέξη πτιφούρ προέρχεται από το γαλλικό petit four που κυριολεκτικά σημαίνει μικρός φούρνος γιατί παραδοσιακά τα γλυκίσματα αυτά φτιάχνονταν σε έναν μικρότερο φούρνο δίπλα στον κύριο.
Τα πτι-φουρ είναι συνήθως δύο μακρόστενα λευκά μπισκότα τα οποία είναι ενωμένα με μαρμελάδα. Στην μια πλευρά τους είναι βουτηγμένα σε σοκολάτα ή σε τρούφα.

Φυσικά υπάρχουν πολλές παραλλαγές. Για παράδειγμα υπάρχουν πτιφούρ που είναι φτιαγμένα με μπισκότα κακάο ή άλλα που είναι γεμιστά με σοκολάτα αντί για μαρμελάδα, άλλα που έχουν γλάσο από πάνω κλπ. 
(ti-einai.gr)

Είναι πραγματικά τόσο νόστιμα και τόσο αφράτα που δεν θα αρκεστείτε μόνο σε ένα...

Υλικά
300 γρ. αλεύρι φαρίνα
350 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
80 γρ. κορν φλάουρ
2 βανίλιες
μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη με την άχνη να αφρατέψουν.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα και αναδεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

Βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας, τοποθετούμε το μείγμα μας σε έναν κορνέ και κάνουμε ότι σχήμα μας αρέσει.

Ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς για 20-22 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και γεμίζουμε ανα δύο με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Τips


Άν η ζύμη σας βγει πολύ σφιχτή, προσθέστε λίγο ακόμη μαργαρινη λιωμένη. Πρέπει να είναι σφιχτή αλλά να στέκεται ωραία όταν βγαίνει από τον κορνέ.
Μην τα παραψήσετε, ο χρόνος είναι ο κατάλληλος. Βγαίνουν λίγο μαλακά αλλά μόλις κρυώσουν θα σφίξουν.

πηγη:sintagespareas.gr















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου