Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Βουτυρόκρεμα




Η κρέμα αυτή χρησιμοποιείται ως γέμιση σε γλυκά και τούρτες αλλά και ως επικάλυψη ή διακόσμηση.
Υπάρχουν πολλές τεχνικές για βουτυρόκρεμα. Η πιο απλή περιλαμβάνει μόνο βούτυρο και ζάχαρη, που χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν, ενώ άλλες συνταγές είναι πιο σύνθετες και περιέχουν μαρέγκα. Τέλος, υπάρχει και η γαλλική βουτυρόκρεμα. Γίνεται με κρόκους χτυπημένους με σιρόπι, αυτό που οι Γάλλοι ονομάζουν pâte à bombe.(steliosparliaros.gr)




Βουτυρόκρεμα γάλακτος


Εύκολη και νόστιμη βουτυρόκρεμα χωρίς το χριτς-χριτς της ζάχαρης! Στέκεται τέλεια πάνω στα cupcakes και είναι επίσης φανταστική για γέμισμα και επικάλυψη τούρτας.


Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ)
350 γραμμαρια βούτυρο αγελάδος 
(όχι μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια

Εκτέλεση
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη, απλώς αναμειγνύουμε τα υλικά μέχρι να δέσουν.
Όταν αναμίξετε τα υλικά κάποια στιγμή θα νομίζετε πως έχει κόψει η κρέμα. Την επόμενη ακριβώς στιγμή θα το δείτε να έχει δέσει και να στέκεται σαν σαντιγί. Στη γεύση επίσης θυμίζει σαντιγί αλλά είναι πιο σφιχτή σαν κρέμα και στέκεται πολύ καλύτερα.
Μπορείτε να προσθέσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής και γεύσεις, δεν κόβει.
Πριν το σερβίρετε αφήστε το λίγο εκτός ψυγείου γιατί, ως βουτυρόκρεμα, σκληραίνει.(sintagespareas.gr)


Βουτυρόκρεμα πορτοκαλιού

Αφράτη βουτυρόκρεμα με άρωμα πορτοκαλιού για τα κέικς σας.

Υλικά
60 γρ. βούτυρο(
αγελάδος)
, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού 
3 κ.γ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Σε ένα καθαρό μπολ βάζετε το βούτυρο και το χτυπάτε, με καθαρό μίξερ, μέχρι να αφρατέψει. Σταδιακά προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.(
sintayes.gr)


Βουτυρόκρεμα με τυρί κρέμα

Για να φτιάξετε υπέροχα Red Velvet Cupcakes.

Υλικά
483γρ ζάχαρη άχνη

240γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίο
135γρ βούτυρο(
αγελάδος)
 σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση
Πλένουμε τον κάδο του μίξερ και αφού τον στεγνώσουμε χτυπάμε με τον αυγοδάρτη το τυρί με το βούτυρο και την άχνη μέχρι να έχουμε ένα σφικτό ενιαίο μίγμα.(craftcooklove.gr)



Βουτυρόκρεμα σοκολάτας


Σοκολατένια βουτυρόκρεμα για υπέροχα cupcakes και κέικς. 

Υλικά
1 φλ. τσαγιού βούτυρο(
αγελάδος)
 σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

450 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
5 κ.σ. σκόνη κακάο

Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει και έχετε μια λεία κρέμα. Αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο βούτυρο. Προσθέστε τέλος και το κακάο, αυξήστε τη ταχύτητα του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.(
sintayes.gr)













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου