Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Γλυκό Τριαντάφυλλο (Μυρσίνη Λαμπράκη)


Πλούσιο και υπέροχα αρωματικό γλυκό που συνοδεύει εξαιρετικά παγωτό καϊμάκι, γιαούρτι αλλά και μια πανακότα δίνοντάς τους εξωτική γεύση

ΥΛΙΚΑ

Για 1 βάζο του 1/2 κιλού 

30 – 40 αρωματικά μαγιάτικα τριαντάφυλλα
6 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
1 κουτ.γλυκ. λεμονιού
1 κουτ.γλυκ. ξινό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αφαιρείτε τους μίσχους από τα τριαντάφυλλα ώστε να πάρετε μόνο τα πέταλα. Τα πλένετε καλά και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν.

2. Ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι το σιρόπι να δέσει ελαφρά, για 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα ροδοπέταλα και τα αφήνετε να βράσουν, μέχρι να δέσει το σιρόπι καλά, για άλλα 10 λεπτά περίπου.

3. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το ξινό και ανακατεύετε. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει. Το μεταφέρετε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και το διατηρείτε στο ψυγείο.
ΧΡΗΣΙΜΟ

Μην βράσετε πολύ τα ροδοπέταλα γιατί θα λιώσουν. Μπορείτε για επιπλέον άρωμα να προσθέσετε στο γλυκό λίγη αρμαρόριζα.


πηγη:mirsini.gr








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου