Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Παγωτό με γιαούρτι και μπισκότα Oreo



Δεν υπάρχει ομοφωνία πάνω στο θέμα της προέλευσης της ονομασίας Oreo. Κάποιοι λένε πως προήλθε από τη γαλλική λέξη or (= χρυσός), επειδή εκείνη την εποχή τα μπισκότα τυλίγονταν σχεδόν πάντοτε σε χρυσόχαρτα. Μερικοί άλλοι λένε πως η ονομασία προήλθε από μεταφορά στα λατινικά της ελληνικής λέξης ωραίο, επειδή τα μπισκότα αυτά είναι νόστιμα και πολύ ευχάριστα στη γεύση, και κάποιοι άλλοι από την ελληνική λέξη όρος (βουνό) επειδή στην πρώτη παρτίδα που λανσαρίστηκε στην αγορά τα μπισκότα είχαν σχήμα το οποίο έμοιαζε με λόφο. Πάντως πιθανότερη εκδοχή είναι ότι αυτή την ονομασία μπορεί να την προφέρει πανεύκολα ο κόσμος, επειδή είναι μικρή και τα δύο «o» τα οποία βρίσκονται στα δύο άκρα αντιπροσωπεύουν το σχήμα των μπισκότων το οποίο είναι κυκλικό και η συλλαβή re η οποία βρίσκεται ανάμεσά τους είναι παρμένη απ' τη γαλλική λέξη crème (κρέμα).(el.wikipedia.org)

Με 4 μόνο υλικά και τα αγαπημένα μας 
μπισκότα Oreo
  έχουμε 2 λίτρα νοστιμότατο παγωτό εύκολα και γρήγορα !!
Υλικά

1 κουτί 500 ml κρέμα γάλακτος

500 γρ.σ
τραγγιστό
 
γιαούρτι 
3 κουτ. σούπας μέλι

1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας

1 κούπα μπισκότα Oreo κομμένα στη μέση
Εκτέλεση

-Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε έως ότου σταθεροποιηθεί το μείγμα.
-Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι και την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. ( προσθέτουμε περισσότερο μέλι αν χρειαστεί ).
-Ρίχνουμε τα σπασμένα Oreos , ανακατέυουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενο δοχείο, τοποθετούμε στην κορυφή μερικά Oreos ακόμη, ασφαλίζουμε με το καπάκι. 
-Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.


Tip:Καλό είναι να τοποθετήσουμε το δοχείο με το παγωτό , στην σχάρα της κατάψυξης και όχι στον πάτο. Σε κατάψυξη με συρτάρια , τοποθετούμε το δοχείο στην θέση με τη λιγότερη ψύξη.

πηγη:mygreekitchen.gr






















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου