Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Πατατοκροκέτες με κασέρι και πεκορίνο

  No comments    
categories: 


Αν σας αρέσει να κάνετε παραλλαγές στα κλασσικά φαγητά,τότε η συγκεκριμένη συνταγή ανήκει σε αυτή την κατηγορία.
Όλοι αγαπούν τις πατατοκροκέτες γιατί είναι ένας μεζές που συνδυάζεται με τα πάντα και αγαπιέται πολύ πόσο μάλλον όταν έχουν και μια τυρένια γεύση!

Υλικά 
(Μερίδες: 6)

800 γρ. πατάτες
3 κρόκους αυγών
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. κασέρι
100 γρ. πεκορίνο
αλάτι
πιπέρι
Για το πανάρισμα
1 αυγό ολόκληρο και τα ασπράδια των κρόκων
φρυγανιά τριμμένη
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση 

Πλένετε και βάζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους να βράσουν μέσα σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ. Τρίβετε το κασέρι και το πεκορίνο.

Προσθέτετε στον πουρέ τους κρόκους των αυγών, το μαϊντανό, τα τριμμένα τυριά και το αλατοπίπερο και ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά. Τα πλάθετε σε στρογγυλές κροκέτες. Αφήνετε τις κροκέτες στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξουν.

Στη συνέχεια πανάρετε τις πατατοκροκέτες πρώτα στο αυγό, αφού το χτυπήσετε μαζί με τα ασπράδια και κατόπιν στην φρυγανιά. Τις τηγανίζετε στη φρυτέζα σε καυτό καλαμποκέλαιο και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

πηγη:icookgreek.com





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου