Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Κρέμα γάλακτος:Φτιάξτε μόνοι σας σπιτική κρέμα γάλακτος



Η κλασσική αληθινή κρέμα γάλακτος είναι αυτό που λέει και το όνομα της: η κρέμα από το γάλα. Πριν γίνει η ομογενοποίηση του γάλακτος, μαζεύεται το λίπος και συγκεντρώνεται στην επιφάνεια του γάλακτος, και αυτό είναι η κρέμα γάλακτος. 
Στην αγορά βρίσκουμε συνήθως 2 τύπους 35% και 15%. 
Αυτά λοιπόν τα προϊόντα έχουν σαν συστατικά κρέμα γάλακτος και καραγενάνη που είναι σταθεροποιητής. 
Τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιαστεί κρέμες γάλακτος σε μπουκαλάκια σε πιο υγρή μορφή, ωστόσο αυτά τα προϊόντα δεν είναι καθαρή κρέμα γάλακτος. Περιέχουν άμυλο, γαλακτοματοποιητές, μόνο και δι-γλυκερίδια λιπαρών οξέων και άλλα συστατικά για να αντέχει στη θερμότητα αλλά και για να μην κόβει. 
Υπάρχει και η φυτική κρέμα γάλακτος που είναι και η χειρότερη επιλογή αφού αποτελείται κυρίως από υδρογονωμένο φυτικό λίπος (πηγή τρανς λίπους) και σόγια και... τη βρίσκεις στα ψυγεία δίπλα στη κανονική κρέμα γάλακτος και όχι δεν είναι νηστίσιμη γιατί περιέχει πρωτεΐνη γάλακτος. Υπάρχει και η έτοιμη κρέμα σαντιγί η οποία περιέχει κρέμα γάλακτος αλλά και ζάχαρη, δεξτρόζη και άλλα συστατικά. 
Η κρέμα γάλακτος γενικά δεν είναι συστατικό που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, βλέπουμε να χρησιμοποιείται συχνά ειδικά στα ζυμαρικά και σάλτσες.

Σπιτική κρέμα γάλακτος

Η παρασκευή μιας σπιτικής κρέμας γάλακτος απαιτεί κάποια μικρά μυστικά που θα την αναδείξουν και θα την κάνουν ιδανική για τις πιο λαχταριστές αλμυρές και γλυκές συνταγές. 
Δείτε παρακάτω τρεις τρόπους για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μια σπιτική κρέμα γάλακτος.

Σπιτική κρέμα γάλακτος με δύο υλικά

Υλικά

3/ 4 φλ. γάλα (τουλάχιστον 2% λιπαρά)
75 γρ. ανάλατο βούτυρο

Εκτέλεση
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το γάλα και το αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε σε μέτρια εστία μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο στον κάδο του μίξερ που έχετε ήδη ρίξει το γάλα και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα σε μπολ και σφραγίζετε στο ψυγείο για 24 ώρες. Είναι καλύτερο να κρυώσει καλά το μείγμα πριν το χρησιμοποιήσετε σε σαντιγί και γλυκά. 
Παρόλα αυτά αν θέλετε εκείνη την ώρα να φτιάξετε τη σαντιγί μπορείτε να συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει η κρέμα γάλακτος και γίνει σφικτή σαντιγί. 
Αλλά καλό είναι να μείνει στο ψυγείο για 1 ημέρα πριν την χτυπήσετε σε σαντιγί.

Διαιτητική σπιτική κρέμα γάλακτος

Υλικά

2 κ.σ. καλαμποκάλευρο
1 φλ. γάλα άπαχο
1 κ.σ. αλεύρι

Εκτέλεση

Αν θέλετε να έχετε μια διαφορετική και κυρίως διαιτητική κρέμα γάλακτος, χτυπήστε καλά στο μίξερ 1 φλιτζάνι άπαχο γάλα με το καλαμποκάλευρο και το αλεύρι. 
Το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο με την "κανονική" κρέμα γάλακτος, αλλά με πολύ λιγότερες θερμίδες και λιπαρά!

Σπιτική κρέμα γάλακτος στο λεπτό

Υλικά

1/2 φλ. γάλα
Λίγο ανθότυρο

Εκτέλεση

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμείξετε λίγο ανθότυρο, το οποίο έχετε χτυπήσει προηγουμένως στο μίξερ για λίγη ώρα, με μισό ποτήρι γάλα. 
Το ανθότυρο έχει ελάχιστα λιπαρά, άρα η δική σας κρέμα γάλακτος θα γίνει ιδιαίτερα ελαφριά αλλά ταυτόχρονα γευστική!

πηγη:
natofao.blogspot.gr/mama365.gr/inewsgr.com/queen.gr/sidagi.gr












3 σχόλια:

  1. Δεν μου έγινε . Όσο τα χτυπούσα το βούτυρο κρύωνε και επέστρεφε στην αρχική του μορφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα τό βούτυρο κρύωνε καί γύρισε στην αρχική τού μορφή αποτυχία!!!!!

      Διαγραφή