Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Τζάκι:Ποια είναι τα καλύτερα ξύλα για κάψιμοΕίστε από αυτούς που έχουν τζάκι στο σαλόνι τους; Μάθετε ποια ξύλα είναι τα καταλληλότερα για να κάνετε τη φλόγα του να καίει πιο δυνατά και πιο ζεστά!

Παρά την κοινή πεποίθηση, δεν είναι όλα τα ξύλα κατάλληλα για τζάκι. Ορισμένα είδη ξύλων είναι καλύτερα για προσάναμμα, ενώ άλλα χρησιμοποιούνται μόνο για την κυρίως καύση. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι η διάρκεια της καύσης έχει άμεση σχέση με το είδος του ξύλου που θα χρησιμοποιηθεί για αυτή τη διαδικασία. 

Πιο συγκεκριμένα:

Δρυς 
Η καύση του διαρκεί πολλή ώρα και δίνει λαμπερή φλόγα πράγμα που συμφέρει και οικονομικά.

Πεύκο, έλατο, κέδρος, καστανιά 
Είναι καλύτερα για προσάναμμα μιας και παίρνουν φωτιά εύκολα και καίγονται γρήγορα. Σημειώστε ότι κατά την καύση τείνουν να «σκάνε», κάτι που τα καθιστά σχετικά επικίνδυνα. Αν αποτελούν το ξύλο της επιλογής σας, φροντίστε να μην αφήνετε το τζάκι σας ακάλυπτο.


Οξιά, ελιά 
Τα δύο αυτά ξύλα αρπάζουν δύσκολα φωτιά μιας και εκ φύσεως είναι πολύ σκληρά. Χρησιμοποιήστε τα κατά τη διαδικασία της καύσης συνδυάζοντάς τα με κάποιο άλλο είδος ξύλου.

Extra Tip 
Όταν αγοράζετε ξύλα για το τζάκι σας, καλό είναι να θυμάστε ότι η υγρασία των ξύλων πρέπει να είναι χαμηλότερη από 15%, να έχουν κρατηθεί ξερά για τουλάχιστον δύο χρόνια και, τέλος, να έχουν αποθηκευτεί σε καλά αεριζόμενο και στεγασμένο χώρο.

Και μην ξεχάσετε...
Την συντήρηση της καμινάδας του σπιτιού σας που δεν είναι απλώς σημαντική, αλλά είναι υποχρεωτική. Ακόμα και πυρκαγιά μπορεί να προκληθεί εξαιτίας της κακής συντήρησης. Για να μη μιλήσουμε για τις μεγάλες απώλειες θερμότητας. Καθαρίζοντας την καμινάδα θα κάνετε πολύ καλύτερη απόδοση και ο χώρος σας θα ζεσταίνεται καλύτερα.

πηγη:spirossoulis.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου