Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Τόνος:Με μια κονσέρβα τόνου γρήγορα, εύκολα και νόστιμα πιάτα

  No comments    
categories: 


Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στα ντουλάπια της κουζίνας μας μια κονσέρβα τόνου. Κι όμως, όταν έρχεται η ώρα να σκεφτούμε τι θα μαγειρέψουμε, τις περισσότερες φορές δεν ξέρουμε πώς να αξιοποιήσουμε αυτήν την κονσέρβα. Ο τόνος σε ελαιόλαδο, ηλιέλαιο ή νερό είναι νόστιμος, θρεπτικός και μπορεί να μετατραπεί σε ένα από τα καλύτερα υλικά για γρήγορα, εύκολα και νόστιμα πιάτα. Εμείς σας δίνουμε ιδέες και λύσεις για γεύματα με μια κονσέρβα τόνου.

Τόνος με λαχανικά. 
Φτιάξτε μια κλασική ντοματοσαλάτα και προσθέστε τόνο και ελιές ψιλοκομμένες. Εναλλακτικά, φτιάξτε μια σαλάτα νισουάζ, Μπορείτε ακόμα να βράσετε αμπελοφάσουλα ή μαυρομάτικια φασόλια και να τα συνδυάσετε με τόνο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρεμμυδάκι και στο τέλος να περιχύσετε τη σαλάτα με ελαιόλαδο και λίγο χυμό λεμονιού.


Μακαρονάδα με τόνο. 
Μια νόστιμη ιδέα είναι να φτιάξετε μια μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα και τόνο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να σοτάρετετε σε λάδι τον τόνο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια να προσθέσετε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά της αρεσκείας σας και να αφήσετε τη σάλτσα να βράσει. Επιπλεόν, μπορείτε να φτιάξετε μια μακαρονοσαλάτα με τόνο. 

Τόνος με βραστές πατάτες. 
Για σαλάτα, για πρώτο ή κυρίως πιάτο, μια πατατοσαλάτα με τόνο είναι μια νόστιμη και χορταστική λύση. Βράζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε μικρά κομμάτια, προσθέτετε τον τόνο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό ή άνηθο, αλάτι, πιπέρι, αρκετό ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. 

Δοκιμάστε ακόμα να φτιάξετε πατάτες γεμιστές με τόνο. 
Αφού βράσετε τις πατάτες, τις κόβετε στη μέση και αδειάζετε το εσωτερικό τους σε μπολ. Στο μπολ, και αφού τις έχετε λιώσει με ένα πιρούνι, προσθέτετε μαγιονέζα, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά, λίγο τριμμένο τυρί και τον τόνο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Γεμίζετε τις πατάτες με το μείγμα, τις περιχύνετε με λίγο τριμμένο τυρί και τις ψήνετε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC.

Σάντουιτς με τόνο. Το κλασικό σάντουιτς με αφράτο ψωμί και ένα μείγμα τόνου, μαγιονέζας και ψιλοκομμένου κρεμμυδιού ή μια τορτίγια με τόνο και διάφορα ψιλοκομμένα λαχανικά είναι μια διαχρονική, γρήγορη και λαχταριστή λύση.


Quesadilla με τόνο. 
Μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής με κοτόπουλο που, όμως, δεν υστερεί σε γεύση. Σε ένα μπολ, αναμείξτε τον τόνο με μαγιονέζα, λίγη μουστάρδα, ψιλοκομμένη ντομάτα και πιπεριά και τριμμένο τυρί (κατά προτίμηση τσένταρ ή έμενταλ). Σε μια αραβική πίτα ή σε μια τορτίγια, απλώστε το μείγμα, καλύψτε με μια ακόμα πίτα και ψήστε στον φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά ή σε κανονικό φούρνο που θα τον έχετε προθερμάνει στους 180οC μέχρι να λιώσει το τυρί.

Μπρουσκέτες με τόνο. 
Φτιάξτε ένα μείγμα από τόνο, ψιλοκομμένη ντομάτα, κάπαρη, λιωμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού. Απλώστε το μείγμα πάνω στις μπρουσκέτες, περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο κι απολαύστε ένα πιάτο με γεύση από Μεσόγειο και καλοκαίρι.


Μπιφτέκια με τόνο. 
Ελαφριά και γίνονται σε ελάχιστο χρόνο. Σε ένα μπολ, προσθέτε τον τόνο, ένα αυγό χτυπημένο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και καρότο, ψίχα από το χθεσινό ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε καλά το μείγμα και στη συνέχεια πλάθετε τα μπιφτέκια τόνου. Τα βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά για να σταθούν τα υλικά και να μη διαλυθούν κατά το μαγείρεμα. Σε τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ψήνετε τα μπιφτέκια 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.

πηγη:mamapeinao.gr
















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου