Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

Τηγανιά λεμονάτη με κατσικάκι

  No comments    
categories: 

Σε μέρες που μια πολύωρη παραμονή στην κουζίνα δεν ενθουσιάζει, αλλά και για τις φορές που ένας γερός μεζές είναι απαραίτητος για να συνοδέψει το κρασί, την μπίρα,το τσίπουρο ή το ούζο της παρέας, η τηγανιά είναι ιδανική.Λόγω μάλιστα της ευκολίας στην εκτέλεση, εδραιώνεται στα αγαπημένα και των πλέον άπειρων στην κουζίνα.

Δοκιμάστε αυτή τη λαχταριστή λεμονάτη τηγανιά με κατσικάκι,που θα σας βάλει σε πειρασμό! 

Υλικά

800 γρ κατσικάκι χωρίς κόκκαλο σε ψιλά κυβάκια
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κύβος λαχανικών Knorr 
2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
χυμός από 2 λεμόνια
αλάτι και πιπέρι και λίγη ρίγανη

Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το κατσικάκι. Ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τον κύβο, την μουστάρδα, το κρασί και τον χυμό από τα λεμόνια. Αφήνουμε να βράσει η τηγανιά για 7-8 λεπτά.
Τελευταία στιγμή προσθέτουμε το αλατοπίπερο και την ρίγανη.
Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες.


πηγη:faysbook.gr/Βασίλης Καλλίδης/pandespani.com







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου