Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Χωνάκια παγωτού, «doughnut cone»



Το παγωτό είναι το αγαπημένο επιδόρπιο του καλοκαιριού.H δροσερή και απίθανη γεύση του μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα. Ο ακόμα δε καλύτερος συνδυασμός,είναι το παγωτό με το χωνάκι«doughnut cone»
Έχει κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως αν το δοκιμάσετε μία φορά θα κολλήσετε και θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό!!
Tυχεροί όσοι μένουν στην Πράγα,καθώς δοκίμασαν πρώτοι το «doughnut cone».

Πρόκειται για ένα ντόνατ σε σχήμα κώνου γεμισμένο με παγωτό. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι πως η ζύμη από τον κώνο φτιάχνεται στα… κάρβουνα. Ουσιαστικά η ζύμη φτιάχνεται σύμφωνα με μία παραδοσιακή συνταγή από τη Σλοβενία, στη συνέχεια τυλίγεται γύρω από τις σούβλες, ψήνεται στα κάρβουνα και πασπαλίζεται με κανέλα, ζάχαρη και αμύγδαλο.
Η γέμιση είναι το άλλο μυστικό της επιτυχίας, καθώς ο κώνος «περικυκλώνεται» από σοκολάτα και στη συνέχεια έρχονται το παγωτό και οι φράουλες να απογειώσουν το αποτέλεσμα.


Υλικά
(για οκτώ χωνάκια)


½ φλιτζάνι ζεστό νερό 
2 κ.σ. ζάχαρη, συν 1 κ.γ. 
7 gr ξηρή μαγιά 
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 
συν λίγο που θα χρειαστεί για το πλάσιμο 
1 πρέζα αλάτι 
½ φλιτζάνι ζεστό γάλα 
3κ.σ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο 
2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
1 κ.σ. ελαιόλαδο 
1 μεγάλο αυγό
1 κ.σ. ελαιόλαδο 


Επικάλυψη
1 φλιτζάνι ζάχαρη

2 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο

Σερβίρισμα
1 φλιτζάνι λιωμένη σοκολάτα 
ή πραλίνα σοκολάτας
παγωτό της αρεσκείας σας


Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Έπειτα ρίξτε τη μαγιά στο μείγμα νερού και αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει αφρώδες. 

Ανακατέψτε σ΄ένα μπολ το αλεύρι,τις 2 κ.σ. ζάχαρη και το αλάτι.Κοσκινίστε τα στο μείγμα της μαγιάς.

Προσθέστε το γάλα, 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο και τους κρόκους αυγών. Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να ξεκολλάει από το μπόλ και να συγκεντρωθεί σε μια μπάλα. Εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης προσθέστε περισσότερο αλεύρι. 

Λαδώνετε το μπολ με τη 1 κ.σ. λάδι, βάζετε τη ζύμη ξανά στο μπολ και καλύπτετε με μεμβράνη. Αφήνουμε να φουσκώσουμε για μια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, ή μέχρι που η ζύμη να έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος. 
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C,αυτό όμως είναι σχετικό ανάλογα με το φούρνο που έχει ο καθένας. 
Κόψτε τη ζύμη σε οκτώ ίσα μέρη. Πλάστε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα μακρύ και παχύ κορδόνι. 

Διπλώστε ένα φύλλο αλουμινίου σε χωνάκι, ξεκινώντας από την κάτω δεξιά γωνία, κυλήστε σε σχήμα κώνου, με μήκος 15 ίντσες και πάχος περίπου 3 χιλιοστών γύρω από το άνοιγμα. Επαναλάβετε για να κάνετε άλλα 7 κώνους. Τυλίξτε το κορδόνι της ζύμης γύρω από κάθε κώνο αλουμινίου. 

Βάζετε τα χωνάκια ανάποδα μέσα σε ταψάκι με θήκες για muffin. Με το αυγό που έχετε αλείφετε με το πινέλο τα χωνάκια. Ψήστε για 18-20 λεπτά ή έως ότου αποκτήσουν τα χωνάκια σας ένα χρυσαφί χρώμα. Τα αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσουν.

Επικάλυψη
Σ΄ένα μεγάλο πιάτο ανακατεύετε την κανέλα με την ζάχαρη. Βουτυρώνετε με το πινέλο εξωτερικά τα χωνάκια σας. Αφαιρέστε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο. Ρολάρετε στην κανελοζάχαρη.

Σερβίρισμα
Γεμίστε τον κώνο με λιωμένη σοκολάτα ή την πραλίνα, αφήνοντας το πλεόνασμα να στάξει.
Τελειώστε με το παγωτό της αρεσκείας σας.

πηγη:tasty.co
/happyweek.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου