Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Γκόρντον Ράμσεϊ:Τι συμβουλεύει ο διάσημος, τηλεοπτικός σεφ

  No comments    
categories: 

Ο ιδιότροπος, αλλά πολύ ταλαντούχος σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ έχει δοκιμάσει εκατομμύρια πιάτα για χάρη των τηλεοπτικών εκπομπών.
Μόνο που πριν γίνει ανάρπαστος τηλεοπτικά, ο Ράμσεϊ ήταν γνωστός για τις φανταστικές συμβουλές που έδινε στον χώρο της μαγειρικής, όντας ένας από τους καλύτερους σεφ παγκοσμίως.
Από το 1998 μέχρι το 2013 άνοιξε 25 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο - από το Ντουμπάι έως το Τόκιο. Συνολικά τα εστιατόριά του έχουν κερδίσει 7 αστέρια.

Ας διαβάσουμε με προσοχή συμβουλές μαγειρικής από τον πιο αναγνωρίσιμο σεφ στον πλανήτη.

-Όταν μαγειρεύετε ζυμαρικά, προσθέστε στο νερό λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

-Ρυθμίστε το μέγεθος του αλεσμένου πιπεριού, χαλαρώνοντας ή σφίγγοντας το παξιμάδι από τον μύλο.

-Μόλις βάλετε τα μπιφτέκια σας στο γκριλ, το μυστικό είναι να τα «ενοχλείτε» όσο το δυνατόν λιγότερο. Όσο πιο πολύ τα πειράζετε και τα γυρίζετε, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να τα χαλάσετε.

-Για να βγάλετε τον χυμό από το λεμόνι, πρέπει πρώτα να το τρίψετε στον πάγκο της κουζίνας και μετά να το στίψετε.

-Όταν θέλετε να μαγειρέψετε πατάτες, πρέπει να τις βράζετε με την φλούδα τους και ύστερα να τις ξεφλουδίζετε όταν είναι πολύ ζεστές.

-Ξεφλουδίστε γρήγορα το ακτινίδιο χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.

-Κάντε τα φρούτα να ωριμάσουν γρηγορότερα, βάζοντάς τα σε μια καφέ χάρτινη σακούλα με μια μπανάνα.

-Όταν τσιγαρίζετε το σκόρδο, προσθέστε μια πρέζα αλατιού στο ξύλο κοπής για να το ψιλοκόψετε καλύτερα.

 -Βάλτε το τυρί στην κατάψυξη για 10 λεπτά, πριν το τρίψετε στον τρίφτη.

-Ξεπλύνετε τα χέρια σας με χυμό λεμονιού μετά από κοπή καυτών πιπεριών για να απαλλαγείτε από το κάψιμο.

-Γρήγορα ξεφλουδίστε ένα ολόκληρο σκόρδο σπάζοντας το και κουνώντάς το ανάμεσα σε δύο σκεύη.

-Για τη σωστή ομελέτα, μια συμβουλή που έχει να κάνει με το αλάτισμά της. Θεωρώντας πως το αλάτισμα της ομελέτας στον κατάλληλο χρόνο είναι αποφασιστικής σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να την αλατίζουμε μόνο όταν είναι έτοιμη στο τηγάνι. 
Μερικές στιγμές πριν τη βγάλουμε από τη φωτιά δηλαδή.
Το πρόωρο αλάτισμά της θα της αποστερήσει την απαραίτητη υγρασία. 
Αν την αλατίσουμε όμως ακριβώς πριν ολοκληρωθεί η παρασκευή της, τότε θα πάρουμε ομελέτα με απαλότερη υφή και πιο ζωντανό χρώμα. Και πεντανόστιμη φυσικά…
-Τελειώστε την ομελέτα σας με κρεμ φρες για να μην παραψηθεί.


Γεύμα σε εστιατόριο
Όταν πρόκειται, λοιπόν, να γευματίσετε έξω οι συμβουλές του, χωρίς καμία δόση υπερβολής, αποτελούν «ευαγγέλιο».

Αποφύγετε τις σπεσιαλιτέ
Σύμφωνα με τον εκρηκτικό σεφ αν ένα μενού διαθέτει 10 σπέσιαλ προτάσεις, τότε σίγουρα δεν πρόκειται για πραγματικά σπέσιαλ πιάτα. Αν, ωστόσο, πρόκειται για ένα μόνο πιάτο που συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν την κατηγορία για μεγάλο χρονικό διάστημα, τόσο σίγουρα αξίζει την προσοχή σας. Την ίδια άποψη είχε και ο αείμνηστος Άντονι Μπουρντέν, με αντίστοιχες συμβουλές για την κατηγορία των «σπέσιαλ πιάτων» στο βιβλίο του «Kitchen Confidential».
Ραντεβού για δύο; Κάντε κράτηση για τρεις
Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να θέλετε να βγείτε ρομαντικό ραντεβού για φαγητό, να έχετε κάνει κράτηση αρκετές μέρες πριν και μόλις φτάνετε στο εστιατόριο της επιλογής σας (για το οποίο μάλιστα έχετε ακούσει και διαβάσει τις καλύτερες κριτικές) και να συνειδητοποιείτε ότι το τραπέζι που σας παραχωρείται είναι μικρότερο και από το τραπεζάκι του καφέ στο μπαλκόνι σας ή βρίσκεται στριμωγμένο πολύ κοντά στην τουαλέτα.
Σύμφωνα με τον διάσημο σεφ, λοιπόν, για να αποφύγετε την δυσαρέσκεια και τα μούτρα της παρέας σας αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να κάνετε κράτηση για τρεις.

Μην ντρέπεστε να βάλετε όριο στο budget του κρασιού
Η επιλογή του κρασιού για αρκετούς αποτελεί «πονοκέφαλο» καθώς δεν είναι ποτέ σίγουροι ποια πρόταση της οινικής λίστας συνοδεύει ιδανικά τα πιάτα τους. Γι’ αυτό και τα εστιατόρια διαθέτουν sommelier, έτσι ώστε να διευκολύνει με τις γνώσεις του την συγκεκριμένη επιλογή. Μην ντραπείτε, λοιπόν, να ζητήσετε την άποψή του αλλά και να διευκρινίσετε σε τι budget κινείστε. Δεν είναι κατακριτέο να ζητήσετε ένα ποτήρι κρασί, υποστηρίζει ο βραβευμένος σεφ, και όχι ολόκληρη φιάλη, αν οικονομικά δεν μπορείτε να ξοδέψετε πολλά.
«Κρατάτε μικρό καλάθι»
Όταν ένα εστιατόριο αυτοαποκαλείται ως το καλύτερο ιταλικό, για παράδειγμα, αυτό δεν είναι αναγκαία και πραγματικότητα. Για να είστε σίγουροι ότι οι ισχυρισμοί του κάθε εστιατορίου είναι ακριβείς θα πρέπει να αποδεικνύονται από καλές κριτικές πελατών που το επιλέγουν ξανά και ξανά γι αυτόν το λόγο. «Κρατάτε μικρό καλάθι», λοιπόν, και μην έχετε υψηλές προσδοκίες αν πρώτα δεν διαπιστώσετε και ιδίοις όμμασι ότι κάτι τέτοιο ισχύει.


πηγη:bovary.gr /newsbeast.gr/


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου