Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Μηλόπιτα με κρέμα



Η πατρίδα της μηλόπιτας είναι η Αμερική όπου και αποτελεί το σύμβολο της οικογενειακής θαλπωρής.Με την έκφραση “like apple pie” ταυτίζεται
με την πατρίδα, το σπίτι, την οικειότητα.
Η μηλόπιτα εκπροσωπεί το απόλυτο comfort food στα επιδόρπια.

Υλικά 

Για τη ζύμη
200γρ. αλεύρι
120γρ. ζάχαρη
2 αυγά 
1κ.γ. μπέκιν
100ml γάλα
2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
1κ.γ. κανέλα

Για την κρέμα
100γρ.ζάχαρη
30γρ.κορν φλάουρ
1 βανίλια
1 αυγό
250ml γάλα



Εκτέλεση 

Χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά πάρα πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν.Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια μαριζ. Ρίχνουμε τα μήλα με την κανέλα και τα προσθέτουμε και αυτά ανακατεύοντας απαλά με μια μαριζ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το αυγό με την ζάχαρη, την βανίλια, το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα (εκτός φωτιάς). Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.

Σε τσέρκι 22 εκ με λαδόκολλα τοποθετούμε το μείγμα.Αφού η κρέμα έχει κρυώσει την βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής .Στρώνουμε την ζύμη μέσα στο τσέρκι και με το κορνέ σχηματίζουμε λωρίδες (σαν πάστα φλώρα) μέχρι να τελιώσει η κρέμα. Ψήνουμε για 30' λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη !



πηγη:petrosmaounatzis.com



 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου