Υλικά
Για τη ζύμη
200γρ. αλεύρι
120γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1κ.γ. μπέκιν
100ml γάλα
2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
1κ.γ. κανέλα
Για την κρέμα
100γρ.ζάχαρη
30γρ.κορν φλάουρ
1 βανίλια
1 αυγό
250ml γάλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά πάρα πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν.Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια μαριζ. Ρίχνουμε τα μήλα με την κανέλα και τα προσθέτουμε και αυτά ανακατεύοντας απαλά με μια μαριζ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το αυγό με την ζάχαρη, την βανίλια, το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα (εκτός φωτιάς). Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.
πηγη:petrosmaounatzis.com
Σε τσέρκι 22 εκ με λαδόκολλα τοποθετούμε το μείγμα.Αφού η κρέμα έχει κρυώσει την βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής .Στρώνουμε την ζύμη μέσα στο τσέρκι και με το κορνέ σχηματίζουμε λωρίδες (σαν πάστα φλώρα) μέχρι να τελιώσει η κρέμα. Ψήνουμε για 30' λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη !
Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη !
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου