
Στη συνταγή αυτή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 1/2 κιλό κοτόπουλο που το έχουμε τεμαχίσει σε μερίδες ή 4 μπουτάκια ή 2 στήθη κομμένα στη μέση αφού έχουμε βγάλει την πέτσα. Η συνταγή μας είναι για 4 άτομα.

Υλικά
κοτόπουλο
80 mlελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
σκόρδο, ανάλογα με την προτίμηση του καθενός
1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε καρέ
1 φύλλο δάφνης
μερικούς κόκκους μπαχάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
αλάτι/ πιπέρι/ γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση
Αρχίζουμε το βρασμό μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να κοχλάζει. Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να "δέσει" η σάλτσα και να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Αν δεν έχει ολοκληρωθεί το μαγείρεμα και έχουν εξατμιστεί τα υγρά προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Αν το κοτόπουλο έχει γίνει και δεν έχει "δέσει" η σάλτα το βγάζουμε και συνεχίζουμε το βρασμό μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Το συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές ή μακαρόνια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου