Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ντοματόπιτα

  No comments    
categories: 



Η ντομάτα είναι αγαπημένο λαχανικό του καλοκαιριού αλλά και όλου του χρόνου πια. Το έντονο κόκκινο χρώμα της λόγω του λυκοπένιου τραβάει πάντα το βλέμμα στον πάγκο του μανάβη.Η διατροφική της αξία είναι μεγάλη για το λόγω αυτό σας δίνουμε μια συνταγή ντοματόπιτας που σίγουρα θα την αγαπήσετε.



 Υλικά

Τα υλικά είναι για ένα πυρέξ

2 φύλλα σφολιάτας
4 ντομάτες μέτριες σε μέγεθος
300 γραμμάρια τυρί φέτα
1 πιπεριά φλωρίνης
1 πιπεριά πράσινη (κέρατο)
ρίγανη
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Ξεσποριάζουμε τις ντομάτες. Πρέπει να μείνει μόνο η σάρκα και την κόβουμε σε καρέ. Επίσης κόβουμε σε καρέ και τις πιπεριές.
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα τα καρέ της ντομάτας, τα καρέ της πιπεριάς την φέτα θρυμματισμένη. Ρίχνω πιπέρι,ρίγανη και πάπρικα κατά προτίμηση, αν και ένα μέρος της νοστιμιάς είναι και τα μπαχαρικά, γι΄αυτό μην τα τσιγκουνευτήτε.

Αλείφω με ελαιόλαδο το πυρέξ, στρώνω το κάτω φύλλο,ρίχνω τη γέμιση και σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο. Χαράζω την πίτα, όχι μέχρι κάτω, την αλείφω ελαιόλαδο και ρίχνω λίγο σουσάμι,εάν θέλω.
Ψήνω μέχρι να ροδίσει το φύλλο μου.

Related Posts:

  • Ζυμαρόπιτες με φέτα Η ζυμαρόπιτα της Θεσσαλίας λέγεται μπατζίνα. Η λέξη μπατζίνα προέρχεται από τη λέξη μπάτζος (ή μπάτσος) που είναι ελληνικό λευκό, σκληρ… Read More
  • Μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο Τo σπαγγέτι είναι είδος λεπτού, χωρίς τρύπα, μακαρονιού το οποίο διεθνώς αναγνωρίζεται ως Ιταλικής προέλευσης.Η λέξη προέρχεται από τον πληθυντικ… Read More
  • Χριστουγεννιάτικη κοτόπιτα χωρίς φύλλο Σήμερα μπορούμε να τις κατατάξουμε ανάλογα με το αν είναι με φύλλα ή όχι, από τον τόπο καταγωγής τους, σε γλυκές ή αρμυρές, σε νηστίσιμες ή όχι.Οι… Read More
  • Μπατσαριά:Η ηπειρώτικη χορτοτυρόπιτα Η Μπλατσαριά είναι μια από τις πιο γνωστές ηπειρώτικες πίτες, με βάση ένα μείγμα από άγρια χορταρικά της εποχής με φέτα, ανάμεσα σε δύο στρώμα… Read More
  • Τυρόπιτα κανταΐφι με 3 τυριά Λεπτές και ελαστικές ίνες ζύμης, φτιαγμένες από εκλεκτό αλεύρι μπορούν να τυλίξουν τις γεμίσεις που θα επιλέξετε δίνοντάς τους μια τελείως διαφο… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου