Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Ορεκτικά :Τα καναπεδάκια

  No comments    
categories: 




Τα καναπεδάκια ανήκουν στα ορεκτικά. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από καναπέ που διαφέρουν στο σχήμα και το γαρνίρισμα.
Μια πιατέλα με διάφορα καναπεδάκια συνοδευμένα μ΄ένα μπουκάλι λευκό κρασί ή μια μπύρα παγωμένη είναι ένα όμορφο κέρασμα για τους φίλους μας.

Το βασικό υλικό είναι το λευκό ή μαύρο ψωμί αφού έχουμε αφαιρέσει την κόρα και το έχουμε κόψει σε μικρά τετράγωνα ή τρίγωνα κομμάτια σε μέγεθος μιας μπουκιάς.
Κατάλληλο είναι το ψωμί του τοστ. Κάθε φέτα την κόβουμε σε τέσσερα τετράγωνα κομματάκια.Ακόμη αν έχουμε κου-πατ μπορούμε να κόψουμε το ψωμάκι μας σε διάφορα σχήματα
  
Τα "Μικρά Μυστικά" σας προτείνουν μερικά είδη από καναπεδάκια για να τα σερβίρετε τα χειμωνιάτικα ή τα καλοκαιρινά βράδια στους φίλους σας.

Σε φετάκια άσπρου ψωμιού αλείφουμε ένα μείγμα από φρέσκο βούτυρο και μουστάρδα.Το άλειμμα πρέπει να είναι αρκετό ώστε να το αισθανόμαστε στο στόμα μας την ώρα που το τρώμε.Επάνω βάζουμε ζαμπόν (στο μέγεθος της φετούλας του ψωμιού) και επάνω στο ζαμπόν μια ροδέλα από βρασμένο παντζάρι (υπάρχουν έτοιμα βρασμένα στα super market).


Σε φετάκια μαύρου ψωμιού αλείφουμε ένα μείγμα φρέσκου βούτυρου και μουστάρδας. Επάνω βάζουμε μια φέτα ντομάτα,στο κέντρο της ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατίζουμε.

Σε φετάκια μαύρου ψωμιού αλείφουμε ένα μείγμα που το έχουμε φτιάξει από φρέσκο βούτυρο, τυρί κοπανιστή και λίγο γάλα,τελειώνουμε βάζοντας επάνω στο αλειμμένο ψωμάκι πέντε φετάκια από αγγουράκι τουρσί.

Σε φετάκια άσπρου ή μαύρου ψωμιού αλείφουμε μαγιονέζα. Επάνω τοποθετούμε μικρές βρασμένες γαριδούλες (υπάρχουν στα super market) αφού προηγουμένως τις έχουμε αφήσει για λίγο μέσα σ΄ένα μείγμα λαδολέμονου.

Σε φετάκια άσπρου ψωμιού αλείφουμε ένα μείγμα από αλατισμένο βούτυρο ανακατεμένο με μουστάρδα .Επάνω βάζω από ένα κομματάκι βρασμένου κοτόπουλου(κατά προτίμηση στήθος γιατί κόβετε πιο ωραία).



Σε φετάκια  άσπρου ψωμιού αλείφουμε ένα μείγμα από φρέσκο βούτυρο και μουστάρδα. Επάνω βάζω ένα κομματάκι σαλάμι και στο κέντρο τελειώνω με μια φετούλα αγγουράκι τουρσί.  


Πηγή:Βιβλίο Μαγειρικής Ν. Τσελεμεντέ 

  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου