Η φυσική χρωστική Nobiletin που βρέθηκε στο φλοιό του μανταρινιού φαίνεται πως είναι η αιτία για τα θετικά αποτελέσματα αυτού του τόσο γευστικού και μυρωδάτου φρούτου. Τα αποτελέσματα της έρευνας λοιπόν έδειξαν πως η μακροχρόνια κατανάλωση του φρούτου οδηγεί σε προστασία από την αθηροσκλήρωση αλλά και από εμφάνιση του μεταβολικού συνδρόμου.
Κρατήστε λοιπόν τη φλούδα του και βάλτε το ξύσμα του σε γλυκά, σαλάτες, φαγητά κατσαρόλας αλλά και όταν σοτάρετε λαχανικά όσο πιο συχνά μπορείτε, για να επωφεληθείτε από τις σημαντικές ιδιότητες του.
Υλικά
10 μανταρίνια χιώτικα
(μόνο τις φλούδες)
350γρ. ζάχαρη
300γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
και ψιλοκομμένα
150γρ. φρυγανιά τριμμένη
125γρ. κουβερτούρα κομμένη κομματάκια
Για την επικάλυψη
375γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας βούτυρο
½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζετε τις φλούδες των μανταρινιών σε νερό για 1-2 λεπτά, τις στραγγίζετε και τις ξαναβράζετε άλλες δυο φορές με φρέσκο νερό από 1-2 λεπτά κάθε φορά.
Στραγγίζετε, στύβετε τις φλούδες και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
Ψιλοκόβετε στο μπλέντερ και τα αμύγδαλα μαζί με την κουβερτούρα.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ (μανταρινόφλουδες, αμύγδαλα, σοκολάτα, ζάχαρη και φρυγανιά) και πλάθετε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια.
Τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ωρίτσα να σταθούν.
Λειώνετε την κουβερτούρα της επικάλυψης σε μπαίν- μαρί και βουτάτε ένα ένα τα μπαλάκια του μανταρινιού.
Τα τοποθετείτε σε δίσκο στρωμένο με αλουμινόχαρτο και τα βάζετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Πηγή:sweetly.gr/jenny.gr
Βράζετε τις φλούδες των μανταρινιών σε νερό για 1-2 λεπτά, τις στραγγίζετε και τις ξαναβράζετε άλλες δυο φορές με φρέσκο νερό από 1-2 λεπτά κάθε φορά.
Στραγγίζετε, στύβετε τις φλούδες και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
Ψιλοκόβετε στο μπλέντερ και τα αμύγδαλα μαζί με την κουβερτούρα.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ (μανταρινόφλουδες, αμύγδαλα, σοκολάτα, ζάχαρη και φρυγανιά) και πλάθετε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια.
Τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ωρίτσα να σταθούν.
Λειώνετε την κουβερτούρα της επικάλυψης σε μπαίν- μαρί και βουτάτε ένα ένα τα μπαλάκια του μανταρινιού.
Τα τοποθετείτε σε δίσκο στρωμένο με αλουμινόχαρτο και τα βάζετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Πηγή:sweetly.gr/jenny.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου