Ένα αυγό αποδίδει 78 - 90 kcal και είναι φυσική πηγή βιταμινών B2, B12 και D καθώς και βιταμίνης Α, φυλλικού οξέως και χολίνης. Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως ένα αυγό περιέχει 6-7γρ πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, 5-6γρ λιπαρών και 0-1γρ υδατάνθρακα.
Συνεπώς, θεωρείται μια πλήρης τροφή καθώς περιέχει όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά.
Υλικά
(για 6-8 άτομα)
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο περασμένο δύο φορές από τη μηχανή
1 κρεμμύδι τριμμένο
3/4 φλιτζανιού ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό για τον κιμά και 4 αυγά σφιχτά βραστά για τη γέμιση
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι
λίγο αλεύρι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μουσκεύετε το ψωμί στο γάλα και το στύβετε πολύ καλά. Βάζετε σ' ένα μπολ τον κιμά και προσθέτετε το ψωμί, το κρεμμύδι, τα χτυπημένα αυγά, το κεφαλοτύρι, το μαιντανό, το αλάτι και το πιπέρι, το μισό ελαιόλαδο. Ζυμώνετε τα υλικά πολύ καλά.
Απλώνετε το μείγμα του κιμά σε μά επίπεδη επιφάνεια, δίνοντάς του σχήμα ορθογώνιο 20x26 εκατοστά περίπου. Τοποθετείτε στο κέντρο τα βραστά αυγά στη σειρά (κόβοντας μια λεπτή φέτα από τις δύο άκρες του κάθε αυγού για να εφάπτεται το ένα μετο άλλο) και τυλίγετε τον κιμά για να σχηματιστεί το ρολό.
Πλάθετε και πιέζετε στις άκρες για να κολλήσουν καλά και να μη σας ανοίξει στο ψήσιμο. Αλευρώνετε το ρολό και το τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνετε στο λάδι και το κλαδάκι δεντρολίβανου και ψήνετε σε μέτριο φούρνο (170οC ) για 1- 1 1/2 ώρα περίπου.
Πηγή:icookgreek.com
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου