Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Κρεμμυδόσουπα με νιφάδες παρμεζάνας

  No comments    
categories: 

Η σούπα είναι το πρώτο φαγητό που σερβιρίστηκε δημόσια. 
Σε αυτήν εξάλλου οφείλεται η λέξη ρεστοράν (restaurant) που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία τον 16ο αιώνα καθώς restaurant στα γαλλικά σημαίνει κάτι το τονωτικό, δυναμωτικό και ανορθωτικό. 
Το 1765 λοιπόν, ένας παριζιάνος επιχειρηματίας άνοιξε τα πρώτα μαγαζιά που ονομάστηκαν ρεστοράν γιατί ειδικεύονταν σε τέτοιες δυναμωτικές σούπες.
Σε κάθε χώρα και ανάλογα με την εποχή έχουν επινοηθεί διάφορες συνταγές, όπως η γαλλική κρεμμυδόσουπα.
Το κρεμμύδι είναι αντιοξειδωτικό, όπως το τσάι και το μήλο. Η διαφορά είναι ότι το κρεμμύδι είναι δύο φορές πιο αντιοξειδωτικό από το τσάι και τρεις φορές πιο αντιοξειδωτικό από το μήλο.

Σας δίνουμε μια συνταγή κρεμμυδόσουπας με πολλές βιταμίνες,οικονομική και πολύ γευστική.

Υλικά

8-10 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6-8 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
10 ποτήρια ζεστό νερό
1/2 κύβο λαχανικών
αλάτι/πιπέρι 

Για το σερβίρισμα
νιφάδες παρμεζάνας
κρουτόν από φέτες ψωμιού του τοστ μόνο η ψίχα
Εκτέλεση

Αφού έχετε ψιλοκόψει το κρεμμύδι το βάζετε σ΄ένα αντικολλητικό τηγάνι με  το βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ανοιχτό ξανθό χρώμα.
Προσοχή δεν πρέπει να πάρει σκούρο χρώμα γιατί η σούπα τότε πικρίζει αλλά αλλά ούτε και να μείνει ωμό γιατί η σούπα δεν θα έχει την απαιτούμενη γεύση.

Μόλις το κρεμμύδι ετοιμαστεί το βάζετε σε μια κατσαρόλα στραγγίζοντας το βούτυρο, ρίχνετε το ζεστό νερό, το αλατοπίπερο και τον 1/2 κύβο λαχανικών, αφήνετε σε σιγανή φωτιά 10 λεπτά.

Φτιάχνετε τα κρουτόν. Στο αντικολλητικό σας τηγάνι ρίχνετε λίγο βούτυρο φρέσκο και το αφήνετε να λιώσει. Παίρνετε τις φέτες του τοστ και κόβετε μικρά τετράγωνα. Τα σοτάρετε με το βούτυρο μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα.

Πως σερβίρουμε τη σούπα

Σε κάθε πιάτο βάζετε κρουτόν,ρίχνετε τη σούπα και πασπαλίζετε με τις νιφάδες της παρμεζάνας.
Είναι σημαντικό να σερβίρετε τη σούπα σας ζεστή.  


πηγη:tanea.gr





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου