Η μους σοκολάτα είναι μια αφράτη κρέμα που ο βασικός σκοπός είναι να επιτευχθεί ένα αέρινο μείγμα ώστε να αφρατέψει και να φουσκώσει . Υπάρχουν διάφορες μους:
α) με σοκολάτα και κρέμα γάλακτος
β) σοκολάτα ,κρόκο αυγού ,μαρέγκα ,ζάχαρη ,κρέμα γάλακτος γ) σοκολάτα,κρόκο αυγού ,μαρέγκα ,ζάχαρη ,κρέμα γάλακτος μόνο που χτυπάμε τους κρόκους σε μπαίν μαρι και σιρόπι .
Μια πετυχημένη αυθεντική μους όταν παγώσει στο ψυγείο όταν την κόβεις με το κουτάλι θα πρέπει να έχουν σχηματιστεί κυψέλες αέρα και η κρέμα να είναι σαν αφρός.
Εμείς σας δίνουμε τη συνταγή για μια πολύ εύκολη μους σοκολάτας!!
Υλικά
(6-8 μερίδες)
400 γραμμάρια κουβερτούρα με 55%κακάο
250 γραμμάρια γάλα πλήρες
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Τεμαχίζουμε την σοκολάτα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σ΄ένα μπολ.
Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε επάνω στην τεμαχισμένη σοκολάτα αφήνουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σημείο να είναι παχύρευστη,όπως το γιαούρτι. Την προσθέτουμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά.
Γεμίζουμε ποτήρια ή μπολάκια,γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα και ξύσμα πορτοκαλιού ή μια ροζέτα σαντιγί και μια φράουλα και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Πηγή:γαστρονόμος
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου