Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Κουραμπιέδες Aμυγδάλου



Αυτοί οι κουραμπιέδες έχουν την κλασσική βουτυρένια γεύση του κουραμπιέ- θεϊκό πράγμα- είναι φοβερά τριφτοί και πλούσιοι σε αμύγδαλο. Εγώ προτιμώ να το βρίσκω ολόκληρο το αμύγδαλο, εσείς αν θέλετε κόψτε το σε κομματάκια. Μόνο στο καβούρντισμα δεν θα κάνουμε έκπτωση. Το αμύγδαλο πρέπει να περάσει από το φούρνο πριν ζυμωθεί με τον κουραμπιέ. Η συνταγή είναι χιλιοδοκιμασμένη, εγγυημένη και πετυχαίνει πάντα!!




Υλικά 

Για 50-60 κομμάτια



750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. ζάχαρη
500γρ. βούτυρο πρόβειο λιωμένο
2 κρόκους αβγών 
1 σφηνάκι τσίπουρο ή κονιάκ 
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα 
2 καψουλάκια βανιλίνη 
200γρ. αμύγδαλα ολόκληρα


Για την επικάλυψη

50ml ανθόνερο ή λικέρ μαστίχα (αν δεν αγαπάτε το ανθόνερο)

300γρ. ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση 

Ανάβετε το φούρνο στους 180οC και ψήνετε τα αμύγδαλα για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για 10 λεπτά.
Με το μίξερ σε λειτουργία ρίχνετε τους κρόκους των αβγών.
Διαλύετε τη σόδα στο τσίπουρο και την προσθέτετε μαζί με τη βανίλια.

Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε το αλεύρι κοσκινίζοντάς το σιγά σιγά από σουρωτήρι, ενώ ανακατεύετε πρώτα με σπάτουλα να ενωθεί το αλεύρι με τα υγρά υλικά και μετά προσθέτετε τα ψημένα αμύγδαλα και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα με το χέρι.

Η ζύμη σας πρέπει να είναι απαλή και βελούδινη και να πλάθεται σχετικά εύκολα.


Στρώνετε με χαρτί ψησίματος δύο επίπεδα ταψιά. Παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης φροντίζοντας να περιλαμβάνονται 2-3 αμύγδαλα σε κάθε κομμάτι και τις πλάθετε σε μπαλάκια με μέγεθος καρυδιού. 


Αραδιάζετε τους κουραμπιέδες στα ταψιά αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους και τους πιέζετε ελαφρά να πλατύνουν.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και όχι να ροδίσουν πολύ.
Ξεφουρνίζετε τους κουραμπιέδες και αφήνετε να κρυώσουν. Μην προσπαθήσετε να τους μετακινήσετε από το ταψί αν δεν κρυώσουν εντελώς γιατί θα διαλυθούν.


Βάζετε το ανθόνερο σε βαποριζατέρ και ψεκάζετε ελαφρά τους κουραμπιέδες.
Κοσκινίζετε ζάχαρη άχνη σε ένα βαθύ μπολ. Τυλίγετε ένα ένα τους κουραμπιέδες στην άχνη δουλεύοντάς τους και με τα δυο χέρια ώστε να σκεπαστούν παντού και τους αραδιάζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος κάνοντας στρώσεις και πασπαλίζοντας πάλι με ζάχαρη άχνη ενδιάμεσα στις στρώσεις.


Πηγή:sweetly.gr

Related Posts:

  • Αξιοποιώ τα πασχαλινά γλυκά Έξυπνοι και ωραίοι τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε τα Πασχαλινά κουλουράκια που μας έχουν μείνει. Cheesecake με βάση από πασχαλινά κουλουράκια… Read More
  • Τα πασχαλινά μπισκότα της βασίλισσας Ελισάβετ Φέτος αν θέλετε κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο σας έχουμε την απόλυτη συνταγή. Αν θέλετε να νιώσετε λοιπόν, σαν βασίλισσα, φτιάξε πασχαλινά μ… Read More
  • Κουλουράκια με γεύση τσουρέκιΤα κουλούρια της… Λαμπρής ανήκουν στις ελληνικές παραδόσεις! Τα κουλούρια μαζί με τα τσουρέκια και το Πασχαλινό ψωμί ανήκουν στις ζύμες που φτιάχνοντ… Read More
  • Πασχαλινά κουλουράκια Εκτός από το βάψιμο των αυγών την Μεγάλη Πέμπτη, η Μεγάλη Εβδομάδα είναι αφιερωμένη στα πασχαλινά τσουρέκια και τα κουλούρια. Η παράδοση θέλει τι… Read More
  • Γαλατόπιτα Μάνης Ο καθημερινός αγώνας της Μανιάτισσας να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις της στα χωράφια, αλλά ταυτόχρονα να φροντίσει και την οικογένεια της,δ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου